Sparta i Zbrojovka dostaly zelenou, nedělní program fotbalové ligy se měnit nebude

Fotbalisté Sparty i Brna mohou v neděli odehrát zápas 4. kola první ligy. Povinné předzápasové testy u obou celků odhalily v kádru koronavirus, sobotní kontrolní odběry ale měli všichni zbylí členové týmu negativní. Kluby o tom informovaly na sociální síti twitter. Sparta bude v neděli doma proti Zlínu usilovat o návrat do čela tabulky, Zbrojovka přivítá Olomouc.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fortuna liga se v příští sezoně rozšíří na 18 týmů

Utkání Zbrojovka Brno - Ústí nad Labem | Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia | Zdroj: Profimedia

V brněnském týmu je po předzápasových testech pět nakažených, kteří byli ihned posláni do izolace. Opakované odběry žádný další pozitivní případ neodhalily a nováček nejvyšší soutěže tak může proti Sigmě nastoupit. Zbrojovka doplnila mužstvo několika hráči z rezervy.

Další ohrožené zápasy. Koronavirus se objevil i v týmech Sparty a Brna, čeká se na kontrolní testy

Číst článek

Ve Spartě odhalily předzápasové testy koronavirus u jednoho hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Při sobotních opakovaných odběrech měl podle vyjádření klubu další hráč hraniční pozitivní záchyt a byl umístěn do karantény.

Pražská hygienická stanice i tak povolila Letenským nedělní utkání odehrát. Kvůli dvěma pozitivním testům Sparta v pátek zrušila přípravu prvního týmu a pro veřejnost uzavřela tréninkový areál na Strahově.

Svěřenci trenéra Václava Kotala budou v duelu se Zlínem hájit stoprocentní bilanci, v úvodních třech ligových kolech neztratili ani bod jako jediní. Díky tomu se poprvé po čtyřech letech dostali do čela tabulky, kde je v pátek minimálně do neděle vystřídala Slavia po výhře 5:1 nad Teplicemi. Brno naopak ve třech kolech zatím získalo jen bod a proti Olomouci bude usilovat o první vítězství po návratu do nejvyšší soutěže.

Ve 4. ligovém kole byl odložen dnešní zápas Slovácka s Příbramí, neboť ve středočeském klubu mají devět hráčů a čtyři členy realizačního týmu nakažené koronavirem.

Od nové sezony došlo ke zmírnění pravidel ze strany hygienických stanic. Mužstva už v případě pozitivního nálezu u některého z hráčů nemusejí automaticky do karantény, a pokud mají kontrolní odběry negativní, mohou pokračovat v tréninku a v soutěži. Prvoligové týmy však od této sezony nově musejí před každým kolem absolvovat povinné testy, což se ostatních sportů v Česku netýká.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme