Bude se česká fotbalová liga vysílat na TV Barrandov? Tvrdík dostal čas, aby slíbenou nabídku předložil

V českém fotbale se bojuje o televizní práva na ligu. Zástupci profesionálních fotbalových klubů ve čtvrtek debatovali o prodeji televizních práv pro sezony 2020 až 2024 a také rozhodli o zrušení juniorské ligy. Ta fungovala od roku 2012 a znamená to tak, že můžou ligové kluby opět oživit své rezervní týmy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Soukup, majitel TV Barrandov

Jaromír Soukup, majitel TV Barrandov | Foto: FB TV Barrandov

Kluby rozhodnutí o tom, kdo získá televizní práva na roky 2020 až 2024, na pár týdnů odložily.

Fotbalový Eden s plombou. Banka zablokovala Číňanům majetek za miliardy

Číst článek

Společnost Pragosport má zájem o prodloužení stávající smlouvy, ale nově do hry vstoupila mediální agentura Médea, kterou stejně jako televizi Barrandov vlastní Jaromír Soukup.

O tom, že se Médea o televizní práva hodlá ucházet, informoval Jaroslav Tvrdík, tedy zástupce čínského majitele Slavie. Právě společnost CEFC v minulosti vlastnila jak Médeu, tak Barrandov.

Kluby se po tomto oznámení rozhodly, že novému zájemci dají čas, aby předložil konkrétní nabídku.

Pokud se kluby rozhodnou pro jednu, nebo druhou variantu, tak bude rozhodnuto během několika týdnů. Existuje ale i možnost, že fotbalová liga vypíše výběrové řízení, pak by všechno trvalo déle.

Soukup kritizoval na Barrandově hospodaření České televize, ta mu odpovídala na twitteru

Číst článek

Podle šéfa ligy Dušana Svobody nyní soupeři dva pohledy, jestli mají fotbal vysílat volně šířené televizní stanice, anebo ty placené.

Svoboda je zastáncem současného modelu, kdy nejzajímavější zápasy vysílá placená O2 TV Sport. Té práva přeprodal už zmíněný Pragosport.

„Jestli Médea či TV Barrandov roztočí nějakou spirálu, podobně jako Sky v Premier League, tak to určitě bude jedině ku prospěchu. To já ale v tuto chvíli nevím,“ řekl na tiskové konferenci šéf ligy Dušan Svoboda.

Radiožurnál se snažil kontaktovat také Jaroslava Tvrdíka, ale ten telefon nebral. Na twitteru označil nabídku Pragosportu za směšnou a garantoval vyšší částku i to, že ligu bude vysílat volně šířená stanice.

Zrušení juniorské ligy

Kluby první a druhé ligy založily juniorskou ligu v roce 2012. Soutěž měla ulehčit přechod hráčů z mládežnických kategorií mezi dospělé. To se ale příliš neosvědčilo.

„Kluby jsou přesvědčené, že z hlediska přechodu hráčů z mládežnické do dospělé kategorie je jejich fungování a působení v dospělém fotbale, byť na těch nižších úrovních, lepší, než jejich působení v juniorské lize, která podle nich nesplňuje parametry tvrdých mistrovských utkání,“ okomentoval rozhodnutí Svoboda.

Juniorská liga se přestane hrát od sezony 2019/2020. Ligové kluby můžou znovu založit rezervní týmy, které budou od nasazené do rozšířené třetí ligy.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme