Budoucnost Ronalda se bude řešit po Konfederačním poháru. Neodešel by kvůli penězům, říká šéf Realu

Ke spekulacím o odchodu Cristiana Ronalda z Realu Madrid se vyjádřil i šéf vítěze Ligy mistrů Florentino Pérez. S držitelem Zlatého míče si promluví až po skončení Konfederačního poháru, bude se ale snažit ho ve Španělsku udržet.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na hvězdného Ronalda čeká pětizápasová pauza.

Na hvězdného Ronalda čeká pětizápasová pauza. | Zdroj: Reuters

„Můžu říct jen to, že Cristiano Ronaldo je hráčem Realu Madrid," řekl Florentino Pérez španělské rozhlasové stanici Once Cero. „Samozřejmě, stalo se něco, co ho zasáhlo, co ovlivnilo jeho důvěryhodnost. Až si o tom promluvíme, uvidíme," dodal.

Hvězdný útočník Realu Madrid čelí obvinění z daňových úniků. Dvaatřicetiletý portugalský fotbalista se podle španělských úřadů v letech 2011 až 2014 dopustil daňových podvodů ve výši 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun).

Kvůli obvinění chce čtyřnásobný držitel Zlatého míče údajně opustit Real. Spekuluje se o jeho návratu do Manchesteru United či přestupu do bohatého Paris St. Germain. Přesun ale nemá být motivován penězi.

„Cristiano chce být nejlepším hráčem na světě. Jestli chce opustit Real, nebude to kvůli penězům," řekl Perez s tím, že s Ronaldem setká po Konfederačním poháru. „Nechci rušit portugalský tým na tak důležitém turnaji."

Ronaldo podepsal na konci loňského roku novou pětiletou smlouvu. Ta podle BBC obsahuje také výkupní klauzuli na neuvěřitelný jeden bilion eur. Pokud by nějaký klub byl ochoten takovou částku vyplatit, stal by se 32letý Portugalec několikanásobně nejdražším hráčem historie.

Případný Ronaldův přestup se stal také diskutovaným tématem na sociálních sítích. Bayern Mnichov označil spekulace o přestupu do Německa za kachnu, legraci si ze spekulací udělali v irském klubu Shamrock Rovers, možné soupeře Mladé Boleslavi ve 2. předkole Evropské ligy. V Kolíně nad Rýnem zase Ronaldovi nenabídli peníze, ale doživotně pivo zdarma. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme