Gebre Selassieho trefa nestačila, Brémy podlehly v bundesligové dohrávce Leverkusenu

Fotbalisté Werderu Brémy prohráli v dohrávce 26. kola německé ligy 1:4 s Leverkusenem. K vítězství hostujícího celku přispěl dvěma góly útočník Kai Havertz. Jedinou trefu Brém obstaral český obránce Theodor Gebre Selassie.

Brémy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj o míč mezi Edmondem Tapsobou z Leverkusenu (vpravo) a Daviem Selkem z Brém

Souboj o míč mezi Edmondem Tapsobou z Leverkusenu (vpravo) a Daviem Selkem z Brém | Foto: imago sportfotodienst/Poolfoto via www.imago-images.de | Zdroj: ČTK

Třiatřicetiletý bývalý reprezentant vyrovnal po půlhodině hry na průběžných 1:1, když se prosadil po rohovém kopu a připsal si druhý ligový zásah v sezoně. O další tři minuty později ale podruhé v zápase překonal Jiřího Pavlenku hlavou Havertz a vrátil favoritovi vedení.

Bayern si v prvním zápase po pauze poradil s nováčkem. Kolín nad Rýnem ztratil dvougólové vedení

Číst článek

Dvacetiletý německý útočník je v kalendářním roce 2020 nejproduktivnějším bundesligovým hráčem. V soutěžních zápasech si připsal už devět branek a sedm asistencí.

Také v Brémách se první utkání po pauze způsobené pandemií koronaviru hrálo před prázdnými tribunami. A ve ztichlé aréně se radovali po změně stran už jenom hostující hráči.

Znovu ze vzduchu se prosadil po hodině hry Mitchell Weiser, Pavlenka ani proti třetí gólové hlavičce neměl šanci. Skóre zpečetil v 78. minutě Kerem Demirbay.

Brémy čekají na tříbodový zisk už sedm utkání a jsou na sestupové 17. pozici. Leverkusen naopak vyhrál deset z posledních jedenácti soutěžních zápasů a je pátý.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Brémy - Leverkusen 1:4 (30. Gebre Selassie - 28. a 33. Havertz, 61. Weiser, 78. Demirbay).

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme