Lipsko se Schickem vyloupilo Hoffenheim. Výhru zařídil dvěma rychlými góly Olmo

Fotbalisté Lipska v 31. kole německé ligy zvítězili na hřišti Hoffenheimu 2:0 a upevnili si třetí místo v tabulce. Oba góly vstřelil mezi 9. a 11. minutou Dani Olmo. Za vítěze nastoupil útočník Patrik Schick, v domácí sestavě byl další český reprezentant Pavel Kadeřábek.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dani Olmo

Fotbalisté Lipska se radují ze vsřeleného gólu | Zdroj: Reuters

Kouč Lipska Julian Nagelsmann prožil povedený návrat na stadion svého bývalého klubu, naopak Hoffenheimu po odvolání Alfreda Schreudera nevyšla premiéra s nezvyklým pětičlenným trenérským týmem.

Rozhodčí v úvodu proti Lipsku nařídil penaltu, kterou ale po zásahu videa odvolal kvůli ruce domácího hráče. Chvíli nato Olmo otevřel skóre a hned po dvou minutách španělský záložník přidal druhý gól další přesnou střelou.

První gól španělského útočníka Daniho Olma:

Hoffenheim mohl snížit, ale Moanes Dabur trefil tyčku a Christoph Baumgartner ve velké šanci nepřekonal brankáře Pétera Gulácsiho. Krátce před pauzou selhal i kanonýr Lipska Timo Werner a před brankou místo přihrávky volnému Schickovi zvolil nepřesnou ránu.

Schick pálil, ale vedle

Pravděpodobná letní posila Chelsea Werner se na začátku druhé půle sice už trefil, ale jeho 26. ligová branka v sezoně neplatila kvůli ofsajdu.

Hráči Hoffenheimu už se na odpověď nezmohli, naopak je v závěru podržel gólman Oliver Baumann. Hostující Christopher Nkunku ještě v nastaveném čase trefil tyčku. „Rudí býci“ natáhli bundesligovou sérii bez porážky už na 12 zápasů.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme