Schick vystřelil Leverkusenu výhru v Mönchengladbachu. Bayern otočil šlágr s Dortmundem

Útočník Patrik Schick sedmým gólem v sezoně německé fotbalové ligy rozhodl o vítězství Leverkusenu 1:0 na hřišti Mönchengladbachu. Bayer se ve 24. kole dočkal vítězství po pěti soutěžních zápasech a přesně po měsíci. Dvěma asistencemi pomohl k výhře Hoffenheimu 2:1 nad Wolfsburgem Pavel Kadeřábek. Lídrem zůstal Bayern Mnichov, ačkoliv prohrával v šlágru s Dortmundem od deváté minuty 0:2. I díky hattricku Roberta Lewandowského ale zvítězil 4:2.

Berlín (Aktualizováno: 21:09 6. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick se raduje z vítězné trefy

Patrik Schick se raduje z vítězné trefy | Foto: WOLFGANG RATTAY | Zdroj: Reuters

Schick měl možnost skórovat už v první půli při dorážce střely Moussy Diabyho, úspěšný byl ale až v 76. minutě. Po dalším Diabyho průniku vyrazil brankář míč před sebe a Schick šajtlí zlomil bezbrankový stav. Borussia čeká na ligové vítězství už šest zápasů.

Gebre Selassie zavelel gólem k obratu, u výhry Brém nad rozjetým Frankfurtem byl i Pavlenka

Číst článek

Kadeřábek na sebe poprvé upozornil po osmi minutách hry, kdy si na křídle přehodil míč na slabší levou nohu a centrem našel Christopha Baumgartnera, jenž střelou pod břevno poslal Hoffenheim do vedení.

Patnáctým gólem v sezoně pak vyrovnal čtvrtý nejlepší střelec bundesligy Wout Weghorst, chvíli před poločasem ale přichystal odpověď opět Kadeřábek. Skákavý míč tentokrát z pravé nohy sice Ihlas Bebou na bližší tyči netrefil, zabíhající Andrej Kramarič už ale ano.

Vladimír Darida připravil první gól Herthy Berlín při vítězství 2:1 nad Augsburgem. Hertha doma s Augsburgem prohrávala už od druhé minuty, ale Darida po uplynutí hodiny hry načal obrat. Hosté nechali českého záložníka naběhnout na vysoký míč za obranu a téměř z brankové čáry odcentrovat na zakončujícího Krzysztofa Piateka.

V 87. minutě pár sekund po Daridovu odchodu ze hřiště rozhodl z penalty Dodi Lukebakio. Augsburg nastoupil bez Tomáše Koubka a Marka Suchého, oba zůstali nevyužitými náhradníky.

Mnichovští obhájci titulu ve šlágru kola záhy prohrávali. Po dvou minutách hry se s pomocí teče trefil Erling Haaland a o chvíli později slavil dvacetiletý Nor už čtvrtou branku do sítě Bayernu v sezoně. Vyrovnání ale ještě do přestávky zařídil nejlepší kanonýr soutěže Lewandowski. Polský reprezentant nejprve využil přihrávku Leroye Saného a druhý gól dal z penalty.

Po změně stran Bayern pokračoval v tlaku, ale rozhodl až v závěru. V 88. minutě obrana Borussie špatně odvrátila míč z pokutového území a Leon Goretzka dokonal obrat. Lewandowski pak z rychlého kontru zkompletoval hattrick a vylepšil si skvostnou statistiku o 31. gól v 23. ligovém utkání. K vyrovnání bundesligového rekordu v počtu branek za sezonu, který drží legendární útočník Bayernu Gerd Müller, zbývá dvaatřicetiletému kanonýrovi devět branek.

Druhé Lipsko hladkou výhrou 3:0 ve Freiburgu natáhlo vítěznou ligovou šňůru na šest zápasů a ztrácí na Bayern stále dva body. Tříbodový zisk zařídili Christopher Nkunku a po změně stran Alexander Sörloth a Emil Forsberg.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Eintracht Frankfurt - Stuttgart 1:1 (69. Kostič - 68. Kalajdzic), Freiburg - Lipsko 0:3 (41. Nkunku, 64. Sörloth, 79. Forsberg), Hertha Berlín - Augsburg 2:1 (62. Piatek, 87. Lukebakio z pen. - 2. Bénes), Hoffenheim - Wolfsburg 2:1 (8. Baumgartner, 41. Kramarič - 23. Weghorst), Mönchengladbach - Leverkusen 0:1 (76. Schick), Bayern Mnichov - Dortmund 4:2 (26., 44. z pen. a 90. Lewandowski, 88. Goretzka - 2. a 9. Haaland).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme