Pavlenka čtyřikrát inkasoval a Brémy začaly novou sezonu porážkou. Darida připravil dva góly

Fotbalisté Herthy Berlín i díky dvěma gólovým asistencím reprezentačního záložníka Vladimíra Daridy zahájili novou sezonu německé ligy vítězstvím 4:1 v Brémách. Za Werder, který se v minulém bundesligovém ročníku zachránil až v baráži s Heidenheimem, nastoupili další Češi brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie. Dortmund na úvod doma porazil Mönchengladbach 3:0, dvakrát se trefil útočník Erling Haaland.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Brém Jiří Pavlenka při baráži o bundesligu proti druholigovému Heidenheimu

Brankář Brém Jiří Pavlenka při baráži o bundesligu proti druholigovému Heidenheimu | Foto: IMAGO sportfotodienst, gumzmedia/nordphoto | Zdroj: ČTK

Hertha nakročila k suverénní výhře na konci prvního poločasu. Nejprve se ve 42. minutě prosadil Peter Pekarík, v nastavení pak Darida vyslal přesný pas mezi domácí obránce, který zužitkoval Dodi Lukebakio.

Schalke jako Barcelona. Bayern uštědřil soupeři v prvním bundesligovém kole osmigólový debakl

Číst článek

Po hodině hry Darida připravil střeleckou pozici pro Matheuse Cunhu a ten propálil nejistě zasahujícího Pavlenku. O chvíli později snížil Davie Selke gólem proti bývalému týmu.

Poslední slovo měl v 90. minutě hostující náhradník Jhon Córdoba. Čerstvá posila z Kolína nad Rýnem skórovala při svém debutu. Hertha v Brémách, kde mohlo být na stadionu 8500 fanoušků, zvítězila po více než 14 letech.

Hráči Dortmundu v souboji dvou Borussií otevřeli skóre ve 35. minutě, kdy si teprve sedmnáctiletý Giovanni Reyna připsal premiérový bundesligový gól. Po faulu na amerického záložníka v úvodu druhé půle zvýšil Haaland z pokutového kopu a v 74. minutě se dvacetiletý norský kanonýr prosadil i ze hry.

Obránce Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu k triumfu 3:2 v Kolíně nad Rýnem. Všechny tři góly hostů vstřelil chorvatský útočník Andrej Kramarič, ten vítězný až ve druhé minutě nastaveného času.

Augsburg v Berlíně zdolal Union 3:1. Na lavičce hostů zůstali gólman Tomáš Koubek i stoper Marek Suchý, ani mezi náhradníky hostů nebyl zraněný záložník Jan Morávek.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Brémy - Hertha Berlín 1:4 (69. Selke - 42. Pekarík, 45.+2 Lukebakio, 62. Cunha, 90. Córdoba), Eintracht Frankfurt - Bielefeld 1:1 (62. Silva - 51. Soukou), Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 2:3 (86. Drexler, 22. Andersson - 3., 45.+3 z pen. a 90.+2 Kramarič), Stuttgart - Freiburg 2:3 (71. Kalajdžič, 81. Wamangituka - 8. Petersen, 26. Sallai, 48. Grifo), Union Berlín - Augsburg 1:3 (75. Bülter - 40. Vargas, 82. Gregoritsch, 89. Hahn).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme