Byl bych rád, aby šla Sigma do první ligy s jasnou ambicí, říká trenér Jílek

Fotbalová Olomouc pokračuje na houpačce mezi první a druhou nejvyšší soutěží. Za poslední čtyři roka Sigma dvakrát spadla do druhé ligy, v obou případech se však hned vrátila do nejvyšší soutěže. Letos se jí to povedlo už čtyři kola před koncem sezony, díky výhře 4:1 ve Znojmě. Hanáci se tak příští rok opět vrátí mezi českou fotbalovou elitu.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Olomouce se předčasně radují z postupu do první ligy.

Fotbalisté Olomouce se předčasně radují z postupu do první ligy. | Zdroj: ČTK

Podle trenéra Václava Jílka Olomouc postupem čtyři zápasy před koncem druholigové sezony nedala pochyb o zaslouženosti jejího úspěchu.

„Slyším pořád nějaké srovnávání třeba s Baníkem, Opavou. Já se dívám na fakta. Máme body, které nám už čtyři kola před koncem zajišťující postup do první ligy. Máme nejvíc vstřelených branek, moc gólů nedostáváme, takže já si myslím, že to je samo o sobě dost vypovídající,“ řekl pro Radiožurnál Jílek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Sigma Olomouc chce oddlužit klub prodejem pozemku s hřištěm s umělým trávníkem

Všechny postupové ale i sestupové sezony zažil s Olomoucí obránce Michal Vepřek. Podle něj je velmi důležité, že klub nezabředl ve druhé lize na delší čas. „Je to dobře, že se vracíme hned. Kdyby to mělo trvat déle, bylo by to pro Olomouc asi hodně špatně.“

Trenér Jílek loni se Sigmou zažil pád do druhé ligy, teď z ní tedy dokázal klub v nejrychlejším možném čase dostat. Jestli u týmu zůstane i dál však zatím neví. Na schůzce s klubovým vedením plánuje zjistit, jestli dokáže zajistit dostatečně kvalitní tým. Nechce totiž, aby za rok opět zažil pád.

„Zájem klubu tam cítím, ale jak už jsem naznačil, tak bych byl rád, aby to mělo jasný koncept, jasnou vizi, aby Sigma šla do první ligy s ambicí.“ V nejbližších dnech tedy může Olomouc slavit bleskový návrat mezi elitu. Poté ale musí vedení pracovat na tom, aby se kocovina z oslav neprotáhla přes celou příští prvoligovou sezonu. 

David Nekvinda, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme