‚Byl jsem s rodinou, tak jsme to oslavili společně.‘ Krejčímu se pozvánkou do reprezentace splnil sen

Zatrénují si v Praze a pak se přesunou do Švédska, kde je čeká semifinále play-off o postup na mistrovství světa. Čeští fotbalisté se pokusí v Solně uspět ve čtvrtek. A na hřišti se možná objeví i některý z nováčků v seniorské reprezentaci. K těm patří také Ladislav Krejčí mladší, který loni touhle dobou zažíval zklamání s národním týmem do 21 let.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí mladší

Ladislav Krejčí mladší | Zdroj: Profimedia

Od roku 2009 měl doma Ladislav Krejčí mladší fotku, na které nastupuje na hřiště před zápasem české fotbalové reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak reagoval Ladislav Krejčí mladší na pozvánku do národního týmu

Tehdy ale byl jen jako dětský doprovod hráčů. A snil, že jednou i on bude v seniorském národním týmu. Teď se dočkal premiérové nominace a je v přípravě na důležité play-off o postup na mistrovství světa.

„Všichni jsou rádi za ty zkušenosti, bohužel pro ročníky 1999 a 1998 to je konec a všechny nás mrzí, že to končí zrovna takhle,“ vyprávěl Ladislav Krejčí mladší prakticky přesně před rokem, když s reprezentační „21“ vypadl z evropského šampionátu.

Byly to pro něj poslední zápasy v této věkové kategorii, a pak už mohl jen doufat, že se objeví i v seniorském národním týmu. A díky výkonům ve Spartě se teď dočkal.

Nominaci dostal před důležitým play-off o postup na světový šampionát. „Moc jsem si to přál, přišlo to ve skvělou chvíli, když jsem byl zrovna doma s rodinou a s přáteli, tak jsem to oslavil s nimi. Moc si toho vážím,“ popisuje fotbalista, jak prožíval chvíle, když se dozvěděl, že se mu splnil dětský sen.

A hned po nominaci dal na sociální sítě snímek z roku 2009, kdy tehdy ještě jako malý hráč ze Zbrojovky Brno dělal doprovod Danielu Pudilovi při předzápasovém nástupu tehdejší reprezentace.

„Tu fotku mám vyvěšenou doma a byl to můj velký sen a doufal jsem, že budu i v té opačné roli.“

A pokud by defenzivní záložník Ladislav Krejčí mladší dostal od trenérů šanci nastoupit už teď ve Švédsku – třeba i v základní sestavě, nebál by se toho.

Kdo nakonec nastoupí ve Švédsku, ale bude jasné až ve čtvrtek před zápasem, který začne v Solně ve tři čtvrtě na devět večer, a který odvysílají Radiožurnál Sport a Radiožurnál v přímém přenosu.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme