'Byl to náš malý superhdina.' Chlapec, který v Premier League spojil rivaly, podlehl rakovině

Anglický fotbal zasáhla smutná zpráva o úmrtí šestiletého Bradleyho Loweryho. Malý fanoušek Sunderlandu statečně bojoval s rakovinou a jeho příběh dojímal zaplněné stadiony. V minulé sezoně dokonce vstřelil gól měsíce celé Premier League.

Tento článek je více než rok starý.

Sunderland/Anglie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bradley Lowery na stadionu Goodison Park před utkáním Evertonu s Manchestrem City

Bradley Lowery na stadionu Goodison Park před utkáním Evertonu s Manchestrem City | Zdroj: Reuters

"Můj statečný chlapec dnes, 7. července ve 13:35, odešel z náručí svých rodičů za anděly," potvrdila úmrtí Bradleyho Laweryho jeho matka na facebookovém profilu. "Byl to náš malý superhdina a slově nedokážou popsat, jak jsme zničení." 

Bradley Lowery trpěl vzácnou formou rakoviny neuroblastomem, a přestože se jeho rodičům i díky Evertonu podařilo na léčbu ve Spojených státech vybrat už přes 700 tisíc liber, nemoci podlehl. Poslední měsíce se malému usměvavému klukovi snažili rodiče, fotbalové kluby a fanoušci udělat nezapomenutelnými.

Pomoc malému nemocnému chlapci spojila anglické fotbalové týmy, a tak Everton pozval fanouška konkurenčního Sunderlandu na svůj ligový zápas. Nesla ho největší hvězda domácích Romelu Lukaku a rukou si Bradley Lowery potřásl i s nejlepším rozhodčím světa za loňský rok Markem Clattenburgem a ochozy se nesl chorál s jeho jménem.

Penalta, kterou proměnil v přestávkovém programu prosincového duelu mezi Sunderlandem a Chelsea do sítě náhradního brankáře hostů Begoviće, si vysloužila velké ovace a také cenu pro Gól měsíce Premie League. Svátky pak Bradleymu zpříjemnilo přes 200 tisíc vánočních přání, která mu přišla po výzvě šířené mezi fotbalovými fanoušky.

Jeho odchod zasáhl fotbalové fanoušky i kluby po celé Anglii. "Tvá pozoruhodná odvaha a kuráž se dotkla našich srdcí. Odpočívej v pokoji, Bradley," vyjádřili se fotbalisté ze Stoke a s přáním soustrasti se připojily i další kluby, včetně reprezentace. Emotivně reagují i v klubu Bradleyho srdce - Sunderlandu. 

vman, jsu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme