Byli jsme až moc nervózní, uznal kouč Šilhavý. Slavia Villarreal zatlačila až po přestávce

Fotbalisté Slavie napodruhé favorita své skupiny Evropské ligy nepřekvapili. S Villarrealem doma prohráli 0:2 a nenavázali tak na remízu ze Španělska. Po utkání hlavně litovali zakřiknuté úvodní části zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie

Fotbalisté Slavie | Foto: David Černý | Zdroj: Reuters

„V prvním poločase jsme jim to trošku usnadnili. Myslím, že jsme byli až moc nervózní,“ vysvětloval Radiožurnálu si trenér Jaroslav Šilhavý dlouho nevýrazný výkon Slavie plný nepřesností - dost často typický pro české týmy, které nastoupí proti favoritovi.

Krmenčík po výhře nad Luganem: Jsem dvougólový střelec, hattrick asi nikdy nedám

Číst článek

Jenže pak, po přestávce, se „červenobílí" uvolnili. A najednou to šlo. „Fanoušci nás hnali. Zatlačili jsme je a měli jsme plno šancí. Škoda, že jsme je neproměnili. Na bod jsme určitě měli,“ mrzelo slávistického záložníka Tomáše Součka.

„Ve druhém poločase jsme si řekli, že je zapresujeme, ať víc nakopávají, to nám pomohlo. Přehráli jsme je, hráli jsme dobře, ale ty šance… Tři jsem měl určitě, to měl být gól, neproměněné šance beru i na sebe,“ říká Souček, který stejně jako hodně jeho spoluhráčů zažívá v téhle sezoně vlastně poprvé v kariéře opravdové srovnání výkonnosti na evropské úrovni.

A i když to může znít jako fráze, hráči potřebují podobné zkušenosti s velkým klubovým fotbalem. „Tyhle kvalitní hráči vás nutí jinak přemýšlet, jinak chodit do soubojů. Mají herní inteligenci na vysoké úrovni. Prohráli jsme s vynikajícím týmem, mají výborné hráče, ale mohli jsme se výsledkově potrápit víc,“ posteskl si Jaroslav Šilhavý.

Po porážce se Slavia propadla v tabulce skupiny A na nepostupové třetí místo o dva body za Astanu. „Teď se to zkomplikovalo, ale čekají nás ty nejdůležitější zápasy ve skupině. Jestli chceme postoupit, budeme je muset zvládnout,“ vyhlíží zápasy v Tel Avivu a s Astanou Jan Sýkora.

V domácí soutěži zažije Slavia podobnou konfrontaci málokdy - třeba teď v neděli ji ale čeká. V lize nastoupí proti zatím suverénní Plzni, navíc na jejím stadionu.  A pražským tým se pokusí stáhnout výrazný bodový náskok Viktorie a zdramatizovat boj o český titul.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme