Bývalý fotbalista Crooks vyzývá hráče italské ligy ke stávce kvůli trestu pro Muntariho

Bývalý hráč Tottenhamu Garth Crooks vyzval fotbalisty v italské lize, aby o víkendu stávkovali. A to na protest kvůli zastavení činnosti na jeden zápas pro Sulleyho Muntariho, který kvůli rasistickým urážkám odešel z nedělního utkání ještě před nastavením.

Itálie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvaatřicetiletý fotbalový záložník Sulley Muntari z italského týmu Pescara v neděli na protest opustil trávník ještě před nastavením. V utkání italské ligy v Cagliari se obrátil na rozhodčího kvůli rasistickým nadávkám fanoušků. Čekal, že rozhodčí pozastaví utkání a nějakým způsobem zasáhne, ale místo toho dostal žlutou kartu.

Následně za předčasné opuštění hry dostal ještě jednu a čeká ho stopka na jeden zápas. „Ti, kteří mají v Itálii moc, musí podniknout kroky, aby se toto už neopakovalo,“ tweetovala antidiskriminační  organizace Kick It Out.

Crooks jako nezávislý správce Kick It Out řekl BBC: „Vyzývám hráče v Itálii, černé a bílé proto, aby bylo federaci naprosto jasné, že jejich postavení je nepřijatelné.“

V prohlášení Kick It Out stojí: „Je neuvěřitelné, že Cagliari nedostalo trest.“ Disciplinární komise Serie A, která vydala zákaz hry pro Muntariho, souhlasila s tím, že akce fanoušků byly pohoršující. Nicméně dodala, že nemohla uložit sankce, jelikož se jednalo o přibližně 10 příznivců, což je málo.

niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme