Fotbalový trenér Ancelotti se vrací do anglické ligy. Slavný Ital kývnul na nabídku Evertonu

Italský fotbalový trenér Carlo Ancelotti dlouho bez práce nezůstal. Necelé dva týdny po konci na lavičce Neapole se šedesátiletý kouč ujal 16. týmu anglické Premier League Evertonu. Liverpoolský klub to oznámil na svých webových stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Carlo Ancelotti

Fotbalový trenér Carlo Ancelotti | Foto: Ciro De Luca | Zdroj: Reuters

Ancelotti podepsal v Goodison Parku smlouvu na čtyři a půl roku. Týmu se oficiálně ujme v neděli a poprvé ho z lavičky povede 26. prosince v domácím zápase proti Burnley.

Novým trenérem Arsenalu je Arteta, bývalý záložník se do Londýna vrací po třech letech

Číst článek

„Je to skvělý klub s bohatou historií a silnou fanouškovskou základnou. Majitel a vedení mají jasnou představu, jak dosáhnout na úspěchy a trofeje. Pro mě jako pro trenéra je to výzva,“ uvedl Ancelotti pro klubové stránky.

Po odvolání Marca Silvy vedl tým jako dočasný kouč Duncan Ferguson, pod jehož vedením zatím získal Everton z těžkých utkání proti Chelsea a Manchesteru United čtyři body.

„Na výkonech v posledních dvou týdnech je vidět, čeho jsou hráči schopní. Duncan odvedl skvělou práci,“ dodal Ancelotti, který si Fergusona ponechá ve svém trenérském týmu.

Zkušený italský kouč získal během své bohaté trenérské kariéry 20 cenných trofejí, včetně tří za vítězství v Lize mistrů. Dvakrát dovedl k triumfu AC Milán a jednou ovládl milionářskou soutěž s Realem Madrid. V roce 2010 vyhrál s londýnskou Chelsea i anglickou Premier League, do které se vrací po více než osmi letech.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme