Čech po prohře v Manchesteru: City mají titul ve svých rukách, my se musíme zlepšit

Fotbalisté Arsenalu asi nebudou mít moc příjemnou sezonu. Do Ligy mistrů se ani nedostali a v anglické soutěži se propadli na aktuální šesté místo v tabulce, protože o víkendu prohráli na hřišti nejlepšího týmu ligy Manchesteru City 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petr Čech likviduje šanci Sergia Agüera.

Brankář Petr Čech likviduje šanci Sergia Agüera. | Foto: Lee Smith | Zdroj: Reuters

Penalta Sergia Agüera nemohla být přesnější. Míč o tyč zapadl přesně za záda Petra Čecha, který tak stále čeká na moment, kdy se mu povede v dresu Arsenalu nějaký pokutový kop chytit. Po hodině hry jeho klub prohrával 0:2, ale navzdory tomu mohl ještě ve zbytku utkání reálně pomýšlet na bod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Arsenal ztrácí na vedoucí Manchester City po vzájemném zápase už 12 bodů

„Dostali jsme se do zápasu gólem na 1:2. V poslední půlhodině jsme mohli vyrovnat, v té fázi zápasu jsme hráli nejlépe,“ pravil Radiožurnálu pětatřicetiletý brankář. Svůj nejlepší zákrok předvedl na brankové čáře po rohovém kopu. Nadějný stav ale neudržel Arsenal až do konce a ještě jednou inkasoval.

Petr Čech čelil v dresu Arsenalu třinácti pokutovým kopům. Ani jeden z nich nechytil.

„I z hřiště bylo vidět, že gól padl z ofsajdu, ale člověk musí hrát dál. Zápas se převážil definitivně na stranu Manchesteru City, který má natolik kvalitní tým, že už si výsledek pohlídal,“ uvedl Čech. Londýnský klub může děsit hlavně bilance z venkovních zápasů. Čtyři ze šesti prohrál, a i když je teprve třetina soutěže, jeho ztráta na Manchester City už vypadá nedostižně (12 bodů).

City hodně pomohla ztráta rivala z Manchesteru. United padli na půdě Chelsea 0:1. „Titul mají ve svých rukách. My se musíme po reprezentační přestávce sebrat, začít vyhrávat a bojovat, abychom byli co nejvýše a zajistili si minimálně Ligu mistrů,“ řekl k situaci Arsenalu Petr Čech.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme