Čínská CEFC mi dluží 15,6 milionu, říká Nedvěd. Smlouvy plníme, oponuje Tvrdík

Bývalý kapitán fotbalové reprezentace a viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd vymáhá po čínské společnosti CEFC 600 tisíc eur, v přepočtu 15,6 milionu korun. Firma vlastnící fotbalovou Slavii podepsala s Nedvědem smlouvu o propagaci, podle právníka bývalého fotbalisty mu ale nezaplatila.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Turín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Fotobanka Profimedia

„Obsahem této smlouvy byla propagace CEFC v Čínské lidové republice včetně dvou návštěv Pavla Nedvěda v Číně, včetně jedné s panem prezidentem Zemanem,“ řekl České televizi Nedvědův právní zástupce Bronislav Šerák.

Fraška, rozhodčí měl vylučovat, stěžoval si Tvrdík. Nebrečte, reagovali fanoušci

Číst článek

Podle smlouvy měla čínská firma zaplatit Pavlu Nedvědovi 600 tisíc eur, v přepočtu cca 15,6 milionu korun.

„Vím, že to není plněné a jelikož se o to zajímá právník, tak to nechávám na něm. Měli jsme nějaké dohody a ty by měly být vždycky plněné,“ řekl České televizi Pavel Nedvěd.

Šéf evropské centrály společnosti CEFC Jaroslav Tvrdík odmítá, že by čínská firma Nedvědovi něco dlužila.

„Máme dvě smlouvy na plnění ze strany Pavla Nedvěda. Z jedné jsme plnili 100 procent a u druhé jsme připraveni poskytnout plnění ve výši 50 procent, protože prostě plnění v celém rozsahu smlouvy nebylo poskytnuto,“ napsal v SMS Jaroslav Tvrdík, dál situaci odmítl komentovat.

Nedvědův právník Bronislav Šerák už CEFC, jmenovitě Jaroslava Tvrdíka, informoval, že „převzal právní zastupování Pavla Nedvěda ve věci vymáhání dlužné částky 600 tisíc eur.“ Případ bude s bývalým fotbalistou konzultovat, až na začátku září dorazí do ČR. Možné je i soudní řešení sporu.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme