Neuvěřitelná série skončila. Fotbalisté Celticu Glasgow ve Skotsku prohráli poprvé po 69 zápasech

Zní to až neuvěřitelně. Celtic prohrál naposledy v květnu roku 2016. Od té doby odcházel ze zápasů se skotskými týmy vždy neporažen. Žádnému britskému týmu se něco podobného dosud nepodařilo. Rekord zelenobílí překonali již v listopadu, kdy neprohráli svůj šedesátý druhý zápas v řadě. Od té doby svůj rekord jen a jen navyšovali.

Edinburgh/Skotsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Celticu Glasgow prohráli poprvé po 69 zápasech

Fotbalisté Celticu Glasgow prohráli poprvé po 69 zápasech | Foto: Russell Cheyne | Zdroj: Reuters

„Stanovili jsme nový rekord, který už možná nebude nikdy překonán. Můžeme být pyšní,“ prohlásil pro BBC trenér Celticu Brendan Rodgers, který před tím trénoval slavný Liverpool. „Série sice skončila, my se ale chceme znovu co nejrychleji vrátit na vítěznou vlnu,“ dodal.

Dons se vrací domů. Znovuzrozený klub si ve Wimbledonu postaví nový stadion

Číst článek

Stopku týmu z Glasgow vystavili až edinburghští Hearts. Základ své výhry položili již v prvním poločase, kdy se prosadili hned dvakrát. Nejprve se trefil šestnáctiletý Harry Cochrane a poté bývalý hráč Rangers Kyle Lafferty. Po přestávce přidal další dvě trefy Manuel Milinkovič a Hearts tak mohli slavit vysokou výhru 4:0.

„Na prvním místě bych rád pogratuloval Hearts, bylo to zasloužené vítězství. Byli lepším týmem, udělali jsme příliš mnoho chyb,“ uvedl trenér Rodgers. Vzápětí se ale vrátil ke svým svěřencům. „Chci ale pogratulovat i našim hráčům za těch 69 zápasů bez prohry. Byla to sice krutá prohra, ale můžeme odejít se vztyčenou hlavou.“

Po konci klání se všichni hráči Celticu včetně trenéra ještě na hřišti shlukli do klubka. „Hráčům jsem řekl, že vím, jak se po té prohře musí cítit. Zároveň jsem jim ale pověděl, aby si tenhle pocit zapamatovali, a připomněl jsem jim, že to, čeho dosáhli, je stále neuvěřitelné,“ prozradil po zápase Rodgers.

Celtic Glasgow ovládl skotskou Premiership již šestkrát v řadě. U posledního titulu byl i nynější trenér Brendan Rodgers. V minulé sezoně se navíc hráčům v zelenobílých dresech podařilo vedle zisku titulu mistra ligy ovládnout i dva poháry: Skotský pohár a Pohár skotské ligy. V poslední sezoně tak na skotské půdě vyhrál vše, co dalo vyhrát. V letošním roce se jim už podařilo obhájit titul v Poháru skotské ligy, když v listopadu triumfovali nad Motherwellem.

Matouš Veselský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme