Češi jsou mistry světa v malém fotbalu, ve finále porazili Mexiko

Čeští reprezentanti vyhráli mistrovství světa v malém fotbalu. Ve finále šampionátu v Tunisku zdolal český výběr mexické obhájce stříbrných medailí 3:0 brankami Jakuba Poláka, Stanislava Maříka a Ondřeje Paděry. Celým turnajem prošli svěřenci trenéra Radka Pokorného bez jediné porážky a v sedmi zápasech dostali jen tři góly.

Tento článek je více než rok starý.

Nabeul/Tunisko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal (ilustrační obrázek).

Fotbal (ilustrační obrázek). | Zdroj: ČTK

První gól finálového utkání padl v 17. minutě, kdy Patrik Levčík poslal mezi nohama bránícího hráče míč Polákovi, který už byl sám před brankářem a bez váhání otevřel skóre. V závěru první půle zvýšil náskok letošních vicemistrů Evropy Mařík, hlavní postava sobotní semifinálové výhry nad Španělskem. Všechny mexické šance pak pochytal bezchybný gólman Ondřej Bíro a při soupeřově power play poslal míč do prázdné branky Paděra.

Na premiérovém MS před dvěma lety v USA skončili čeští fotbalisté pátí, Mexičané získali po finálové prohře s domácími Američany stříbro. Na titul nedosáhli ani tentokrát. Bronzové medaile vybojovali hráči Senegalu po vítězství 5:0 nad Španělskem.

Finále mistrovství světa v malém fotbalu:
Mexiko Česko 0:3
(0:2)
Branky: 17. Polák, 25+1. Mařík, 50. Paděra.

Česko: Bellada, Bíro – Rosůlek, Novák, Režný, Hakl, Kavka, Levčík, Paděra, Polák, Mařík, Koudelka, Salák, Kounovský.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme