Je to práce celého týmu, pochvaloval si vysokou výhru nad Kuvajtem Chytrý. Líbilo se mu i hřiště

Čeští fotbalisté potvrdili naplno roli favorita a v přípravném utkání porazili Kuvajt 7:0. Rozstříleli se hlavně po přestávce, kdy vsítili pět gólů. A mohlo jich být ještě podstatně víc. Podle asistenta české reprezentace Jiřího Chytrého bylo v Olomouci téměř vše dobré. Byl rád, že hráči odměnili pět tisíc diváků gólovým představením.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asistent trenéra fotbalové reprezentace Jiří Chytrý

Asistent trenéra fotbalové reprezentace Jiří Chytrý | Zdroj: Reuters

Sedm gólů a ještě celá řada dalších nevyužitých šancí. Jasné vítězství i dobrá zábava pro pět tisícovek diváků v Olomouci na Andrově stadionu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí výhru nad Kuvajtem asistent trenéra fotbalové reprezentace Jiří Chytrý

Takový byl zápas fotbalistů České republiky s Kuvajtem. Podle všech aktérů to byla výborná příprava na úterní závěr světové kvalifikace s Estonskem.

„Cestovat do Olomouce nebyl problém, jeli jsme vlakem, což je komfortní. Musím pochválit hřiště, které bylo v perfektním stavu a pomohlo tomu zápasu, protože bylo rychlé,“ pochvaloval si pro Radiožurnál Jiří Chytrý, který vedl český tým místo covid pozitivního trenéra Jaroslava Šilhavého. Podílel se tak na jedné z nejvyšších výher v historii české reprezentace.

„To je v kontextu práce celého týmu. My jsme ten sraz chystali společně včetně Jaroslava Šilhavého, Tomáše Galáska a dalších členů realizačního týmu. Je to naše společná práce po celou dobu, co u národního týmu jsme,“ doplnil Chytrý.

Že gólů mohli čeští fotbalisté nastřílet ještě více, potvrdil Jakub Pešek.

„Měli jsme tam i další příležitosti, chyběla tam ale větší kvalita. Je škoda, že jsme nedali více gólů, ale 7:0 je dost,“ myslí si Jakub Pešek, který se se trefil dvakrát. 

Kuvajt nastoupil s velmi mladým týmem plným nadějí. Přesto zápas podle Jiřího Chytrého hodně naznačil.

„Řekl nám, že náš tým má charakter, že umíme hrát v intenzitě a že se nenechal svést k tomu, že by odehrál utkání pohodlně a my byli tím týmem, kdo dal zápasu kvalitu. Vnímáme ten rozdíl a že nás v úterý čeká mnohem těžší zápas.“

V úterý uzavře skupinu světové kvalifikace utkáním s Estonskem.

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme