Českou fotbalovou reprezentaci čeká před Eurem příprava s Albánií. Hrát se bude 8. června

Čeští fotbalisté sehrají poslední přípravný zápas před mistrovstvím Evropy 8. června doma s Albánií. Ještě předtím je čeká jiný přípravný duel během kempu, soupeř je zatím v jednání. Fotbalová asociace ČR o tom informovala v tiskové zprávě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček slaví gól se svými spoluhráči z reprezentace

Česká fotbalová reprezentace se může těšit na přípravné utkání s Albánií | Zdroj: Reuters

„Chtěli jsme hrát doma a navíc právě 8. června, protože nám to tak vyhovuje z hlediska přípravy na mistrovství Evropy, řekl manažer národního týmu Libor Sionko.

Je to škoda. Tentokrát jsme dostali hloupý gól, řekl záložník Slavie Stanciu po remíze s Rangers

Číst článek

Z tohoto důvodu se okruh možných soupeřů zužoval, ale Albánie těmto podmínkám vyhověla. Je to tým, který šel v poslední době výsledkově nahoru. Neprohrál posledních pět zápasů a vyhrál svou skupinu Ligy národů, takže postoupil do ligy B,“ uvedl bývalý záložník.

Samostatná česká reprezentace se s Albánií ještě neutkala, zatímco československý výběr s ní hrál pětkrát a připsal si tři výhry a dvě prohry.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého vstoupí do letošního roku na konci března třemi kvalifikačními zápasy o postup na světový šampionát 2022. Nejprve se představí v Estonsku, poté doma s Belgií a následně ve Walesu.

Euro načnou 14. června v Glasgow proti domácímu Skotsku, ve skupině čekají i Chorvatsko a Anglie. Na podzim budou pokračovat v kvalifikaci o mistrovství světa a odehrají další dvě přípravná utkání. V září se doma představí s Ukrajinou, listopadový soupeř teprve bude oznámen.

V generálce na @EURO2020 vyzve #ceskarepre tým Albánie 🇨🇿🇦🇱

11:00 – 12. 03. 2021

3 45

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme