U fotbalistů reprezentace se objevil koronavirus, nakazil se člen širšího realizačního týmu

Jeden z členů širšího realizačního týmu české fotbalové reprezentace měl pozitivní test na covid-19. Mužstvo absolvovalo kontrolní odběry a všichni včetně trenérů jsou negativní. Výprava neodletí k pátečnímu úvodnímu utkání Ligy národů na Slovensku ve středu, ale až ve čtvrtek. Informoval o tom tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 15:12 2. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

1) Anglie - Česko 5:0. Kvalifikace, v níž si Češi zajistili postup na sedmý evropský šampionát v řadě, začala katastrofálně. Šilhavého svěřenci v prvním zápasem prohráli na půdě semifinalistů posledního mistrovství světa, což samo o sobě určitě není ostuda. Alarmující byl ale debakl, který Angličané Čechům uštědřili, a hlavně ustrašený herní projev. Čeští hráči nepředvedli ve Wembley v podstatě nic.

Hráči české fotbalové reprezentace | Foto: John Sibley | Zdroj: Reuters

O pozitivním nálezu v reprezentaci jako první informoval server iSport.cz. „Můžeme potvrdit jeden pozitivní test ze skupiny širšího realizačního týmu. Pozitivně testovaná osoba ihned opustila hotel a nastoupila do karantény,“ uvedl Šedivý.

Zraněný Kadeřábek reprezentaci nepomůže. Nominaci doplnili Krmenčík, Hovorka a nováček Provod

Číst článek

„Zároveň v komunikaci s příslušnou hygienickou stanicí došlo k přetestování hráčů a realizačního týmu, všechny výsledky testů jsou negativní. V důsledku dnes probíhajících testů se odlet na Slovensko posouvá na čtvrtek,“ dodal tiskový mluvčí.

Hráči bydlí sami

Národní tým se sešel v pondělí v poledne v Praze a kvůli koronavirové pandemii je ve speciálním režimu prakticky izolován od okolí. Hráči například mají na hotelu vlastní patro i vstup, bydlí na pokojích po jednom a cestují k tréninkům dvěma autobusy.

Před srazem měli všichni členové reprezentace negativní testy, celý realizační tým je absolvoval ještě předtím, než přišel do kontaktu s hráči. V úterý pak národní celek absolvoval povinné odběry nařízené Unií evropských fotbalových asociací (UEFA) a nákaza se objevila u jednoho ze členů širšího realizačního týmu. Jelikož ale měli všichni ostatní dnešní kontrolní test v pořádku, nemělo by být utkání na Slovensku ohroženo.

Pátečním zápasem v Bratislavě reprezentanti vstoupí do druhého ročníku Ligy národů, v pondělí se pak představí v domácím duelu v Olomouci proti Skotsku.

Slavia má obavy

Výskyt koronaviru v reprezentaci vystrašil pražskou Slavii, která má v národním celku hned osm hráčů a na konci září ji v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů čeká boj o základní skupinu. „Dnes odpoledne budeme jednat o situaci v reprezentačním týmu s vedením Fotbalové asociace ČR,“ uvedl na twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Kluby podle novinky mezinárodní federace FIFA nemají povinnost uvolňovat hráče pro potřeby reprezentací na duely v zemích, ve kterých bude kvůli opatřením proti šíření koronaviru hrozit karanténa nebo izolace. To ovšem není případ zápasu na Slovensku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme