Belgičany trápí před kvalifikačním utkáním s Českem rozsáhlá marodka, chybět bude i De Bruyne

Fotbalisté Belgie, kteří narazí 5. září v kvalifikačním utkání o mistrovství světa na výběr České republiky, se budou muset v nadcházejících třech zápasech obejít bez zraněné hvězdy Kevina De Bruyneho. Záložník Manchesteru City chybí v nominaci 31 hráčů, kterou dnes zveřejnil reprezentační trenér Roberto Martínez.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin de Bruyne

Kevin de Bruyne | Zdroj: Reuters

Vedle de Bruyneho není v týmu dalších pět účastníků nedávného mistrovství Evropy. Zdravotní potíže má Nacer Chadli, Jeremy Doku nebo Dries Mertens.

Šilhavý do fotbalové reprezentace povolal Kúdelu i nováčka Havla, Schick chybí kvůli červené

Číst článek

Kvůli koronavirovým opatřením v Japonsku nebude moci do zápasů zasáhnout Thomas Vermaelen a ve výběru nefiguruje ani náhradní brankář Simon Mignolet.

Opory nechybí

Další hvězdy jako Thibaut Courtois, Eden Hazard nebo Romelu Lukaku naopak ve výběru „Rudých ďáblů“ nechybí.

Belgii, která na mistrovství Evropy vypadla ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem z Itálie (1:2), patří dosud po třech zápasech kvalifikační skupině E první místo se sedmi body.

Jedinou ztrátu si v kvalifikaci připsala v březnu právě proti Česku, s nímž v Praze remizovala 1:1. Jinak zvítězila nad Walesem 3:1 a Běloruskem 8:0.

Ještě před domácím utkáním s výběrem trenéra Šilhavého čeká Belgičany 2. září duel v Tallinnu s Estonskem a 8. září se tým trenéra Martíneze představí na hřišti Běloruska.

Postup na mistrovství světa 2022 do Kataru si zajistí jen vítěz kvalifikační skupiny, druhý nejlepší tým zamíří do baráže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme