Fotbalovou reprezentaci čeká los mistrovství Evropy. ‚Ideální jsou Budapešť a Mnichov,‘ říká trenér Šilhavý

V sobotu čeká českou fotbalovou reprezentaci los základních skupin mistrovství Evropy, které se odehraje v létě příštího roku. Bedlivě ho budou kromě hráčů sledovat i fanoušci, neboť přiřazení do skupiny rozhodne o tom, do jakých z dvanácti pořadatelských měst, rozmístěných po celé Evropě, budou cestovat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český národní tým slaví s fanoušky postup na Euro

Český národní tým slaví s fanoušky postup na Euro | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

Trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý v rozhovoru na facebookové stránce národního týmu přiznal, v jakých dvou městech by základní skupinu evropského šampionátu nejraději odehrál: „Nejméně bych si přál Baku, z pohledu fanoušků je pak nejlepší Budapešť a Mnichov.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká fotbalová reprezentace vyhlíží los mistrovství Evropy. Více v příspěvku Václava Rokyty

Právě hlavní město Ázerbájdžánu Baku je ze všech 12 pořadatelských měst šampionátu geograficky nejdál od českých hranic. Výlet do Budapešti a Mnichova, kde se odehraje skupina F, je naopak nejkratší.

„Fanoušci nás podpoří asi všude, ale tyto destinace by pro ně byly nejlepší tím, že se dopraví bez problému po vlastní ose,“ uvědomuje si Šilhavý, že několikahodinová dojezdová vzdálenost by většinu fanoušků určitě potěšila.

Ani Ronaldo, ani daleká cesta do Ruska. České reprezentaci se rýsují soupeři na fotbalovém Euru

Číst článek

Někteří reprezentanti ale města, ve kterých odehrají tři skupinová utkání, neřeší, jako například Ondřej Kolář. „Upřímně, je mi jedno, kde budeme hrát, nejdůležitější je, že jsme se tam dostali. Zápasy budou parádní,“ říká fotbalista pražské Slavie.

Konkrétnější představu o losu skupin má útočník Viktorie Plzeň Michael Krmenčík. „Přeju si Nizozemsko, protože tam hraje velké množství hráčů z Premier League a líbí se mi, jakým se prezentují fotbalem. Potom Německo, kde hraje můj oblíbenec Toni Kroos, a nakonec Finsko, protože bychom s nimi mohli uhrát dobrý výsledek,“ vysvětlil svou volbu majitel 23 reprezentačních startů.

Města a především jména soupeřů pro Euro se čeští fotbalisté dozvědí v sobotu po 18. hodině, kdy los mistrovství Evropy v rumunské Bukurešti začne. Podrobnější informace ohledně cen a počtu lístků na jednotlivé zápasy přinese také českým fanouškům, prodej vstupenek začíná ve středu.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme