Reprezentace se proti Walesu a Bělorusku musí obejít bez Coufala, z nominace vypadli i tři slávisté

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý musel udělat hned čtyři vynucené změny v nominaci na nadcházející zápasy kvalifikace mistrovství světa s Walesem a Běloruskem. Ze zdravotních důvodů vypadli obránce Vladimír Coufal a trojice slávistů bek Jan Bořil a záložníci Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem.

Praha (Aktualizováno: 10:46 5. 10. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český obránce Vladimír Coufal

Český obránce Vladimír Coufal | Foto: Laurence Griffiths | Zdroj: Reuters

Nahradí je zadáci Tomáš Wiesner s Milanem Havlem a záložníci Jaromír Zmrhal s Janem Kopicem. Informoval o tom tiskový mluvčí národního týmu Petr Šedivý.

Fotbalovou reprezentaci doplnil Kuchta, útočník Slavie pomůže v duelech s Walesem a Běloruskem

Číst článek

Coufal z West Hamu, jenž patří k oporám reprezentace, měl zdravotní potíže už v minulém týdnu. Vynechal kvůli tomu čtvrteční utkání Evropské ligy, ve víkendovém ligovém duelu sice nechyběl, ale reprezentaci nakonec nepomůže.

Trojice ze Slavie odehrála nedělní derby, z něhož si pravděpodobně odnesla zranění. Dodatečně nominovaná čtveřice se už během úterního dne zapojí do přípravy reprezentace, která se sešla v pondělí v Praze.

V pátek odehrají svěřenci trenéra Šilhavého v Edenu utkání s Walesem, o tři dny později nastoupí na neutrální půdě v Kazani proti Bělorusku.

Zkušení náhradníci

Z dodatečně povolané čtveřice mají už všichni reprezentační zkušenosti. Plzeňský křídelník Kopic se vrací do národního celku po necelém roce, jeho klubový spoluhráč obránce Havel stejně jako sparťanský bek Wiesner a záložník Zmrhal ze Slovanu Bratislava byli v mužstvu při minulém zářijovém srazu.

„Všichni čtyři nově povolaní hráči už se během dneška zapojí do přípravy na obě kvalifikační utkání,“ řekl v nahrávce pro média Šedivý.

V nominaci #ceskarepre došlo ke čtyřem změnám 🔄

09:30 – 05. 10. 2021

12 131

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme