Patrik se v Lipsku rozstřílel a získal své místo, chválí Schicka nejlepší střelec reprezentace Koller

Českou fotbalovou reprezentaci čekají poslední zápasy před evropským šampionátem. Zatím není oficiálně potvrzeno, kde a s kým se svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého na konci března utkají. Kouče ale může těšit aktuální forma elitního útočníka Patrika Schicka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick

Patrik Schick | Zdroj: Profimedia

Na podzim se dlouho trápil a léčil zranění, ale nakonec se dočkal i světlých okamžiků. K radosti fotbalové reprezentace, pro kterou je klíčovým útočníkem. V dresu bundesligového Lipska se mu daří a v sedmi zápasech se gólově prosadil celkem čtyřikrát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vedení české reprezentace těší, že se Patriku Schickovi v Německu daří

„Samozřejmě je to skvělá zpráva. My jsme se na něj byli v Lipsku podívat s Jaroslavem Šilhavým a obrovsky nás to potěšilo. Patrik se uzdravil a to, co jsme viděli my, i to jak se vyjadřuje trenér klubu, tak si s týmem sedl a zapadl do hry. Poslední zápasy před pauzou se mu povedly velmi dobře a dával góly.“

Mluví asistent kouče Jaroslava Šilhavého Jiří Chytrý o zápasech a formě Patricka Schicka v závěru podzimní části, v období před vánočními svátky.   

„Myslím, že pro něj byla vlastně škoda, že ta sezona skončila, ale věříme, že na to naváže i na jaře a před Eurem se dostane do formy,“ věří reprezentační trenéři, že se už Patriku Schickovi budou vyhýbat zdravotní problémy, které ho provázely po příchodu z Říma do Lipska. A že bude stále klíčovým útočníkem pro fotbalovou reprezentaci.

Líbí se i Janu Kollerovi

„Patrik se teď rozstřílel a získal si místo v Lipsku, je zdravý a to je pro trenéra Šilhavého důležité. Věřím, že se ale bude dařit i dalším útočníkům, aby byli na Euru platní. Tam to totiž nebude jen od jedenácti hráčích, ale o celém kádru,“ připomíná historicky nejlepší střelec národního týmu Jan Koller.

A Jaroslava Šilhavého může těšit třeba zájem hráčů o přípravné duely na konci března. I když k nim může jet národní tým i hodně daleko a v důležitou část sezóny pro kluby, které fotbalisty zaměstnávají.

„Na další sraz se těším. Je to poslední příprava před Eurem a je to dobře, protože se můžeme sehrát,“ připomněl záložník Alex Král. A trenéři věří, že budou moci počítat se všemi fotbalisty, které ke dvěma zápasům ve druhé polovině března nominují.

„Je to oficiální reprezentační termín a nemyslím, že by měl ze strany klubu pro někoho hrozit problém," řekl Jiří Chytrý z realizačního týmu fotbalové reprezentace.

Patrik Schick se před koncem roku těšil z vynikající střelecké formy:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Crazy game #Bundesliga #bvb #rbl #ps

Příspěvek sdílený Patrik Schick (@p_schicky),

Jaroslav Plašil, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme