Českou fotbalovou reprezentaci čeká přípravný zápas s Ukrajinou, o dalších soupeřích se jedná

České fotbalisty česká 8. září domácí přípravný duel s Ukrajinou. O soupeřích pro zbylé tři volné letošní termíny se jedná. Dva přípravné zápasy sehraje národní tým v červnu před evropským šampionátem, poslední pak v listopadu před koncem kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022. Fotbalová asociace o tom informovala v tiskové zprávě

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Král a Tomáš Souček slaví gól

Alex Král a Tomáš Souček slaví gól | Zdroj: Reuters

Mužstvo trenéra Jaroslava Šilhavého se před soubojem s Ukrajinou v září nejprve představí v kvalifikaci o světový šampionát doma s Běloruskem a následně v Belgii.

Belgii považuji za největšího favorita šampionátu, reaguje Šilhavý na los kvalifikace mistrovství světa

Číst článek

„Mohli jsme jednat jen s těmi týmy, které v tomto termínu nehrají kvalifikaci mistrovství světa. Nabízely se tak Gruzie, Bulharsko a právě Ukrajina, která splňuje naše představy o tomto přípravném zápase. Je to kvalitní tým, pohybující se na hraně top 20 světového žebříčku. Navíc jsme chtěli hrát doma,“ prohlásil manažer národního týmu Libor Sionko.

Reprezentace dosud hrála s Ukrajinou čtyřikrát. Ve dvou přípravných zápasech si připsala výhru a remízu, v premiérovém ročníku Ligy národů jí ale dvakrát podlehla.

Letošní kalendářní rok načne národní tým v březnu kvalifikací o postup na mistrovství světa. Právě v tomto měsíci reprezentace oznámí dva soupeře pro červnové přípravné zápasy. První z nich odehraje venku, druhý pravděpodobně doma.

#Ceskarepre zná soupeře pro dosud volný zářijový termín. Svěřenci kouče Šilhavého vyzvou na domácí půdě v přípravném utkání tým Ukrajiny 🇨🇿🇺🇦

13:00 – 03. 02. 2021

2 53

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme