Čeští fotbalisté si na žebříčku FIFA výrazně polepšili, díky 31. místu jsou nejvýše od roku 2016

Česká fotbalová reprezentace se díky postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy v žebříčku FIFA posunula z 40. na 31. místo a nachází se nejvýše za posledních pět let. V červnu 2016 jí před Eurem pod vedením trenéra Pavla Vrby patřila 29. pozice. Mistři Evropy Italové si polepšili o dvě příčky a jsou pátí. Od roku 2018 nadále vede Belgie.

Tento článek je více než rok starý.

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český obránce Vladimír Coufal

Český obránce Vladimír Coufal | Foto: Laurence Griffiths | Zdroj: Reuters

Češi na Euru v základní skupině D porazili domácí Skotsko 2:0, remizovali s Chorvatskem 1:1 a podlehli rovněž domácí Anglii 0:1. V osmifinále svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého zdolali favorizované Nizozemce 2:0, ve čtvrtfinále ale podlehli Dánsku 1:2.

Jsme malá země, čtvrtfinále Eura je úspěch. Chce to zapojit mladší hráče, říká vicemistr Evropy Němeček

Číst článek

Italové ovládli mistrovství Evropy podruhé v historii a poprvé od roku 1968. V londýnském finále porazili na penalty Anglii, které stále patří čtvrté místo. Výběr trenéra Roberta Manciniho vyřadil ve čtvrtfinále i lídra žebříčku Belgii.

Za „Rudé ďábly“ se na druhou příčku posunula Brazílie, která předtím byla třetí. „Kanárci“ v domácím finále mistrovství Jižní Ameriky podlehli Argentině 0:1.

Tým kapitána Lionela Messiho se z osmé příčky posunul na šestou. O jedno místo na celkové třetí klesli úřadující mistři světa Francouzi, kteří na Euru vypadli v osmifinále po penaltovém rozstřelu se Švýcary.

Velký skok zaznamenali díky triumfu na šampionátu Severní a Střední Ameriky Spojené státy americké. Po předchozí 20. příčce jsou nyní desátí. Příští žebříček zveřejní FIFA 16. září.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme