Sparta oznámila příchod reprezentačního křídelníka Jankta, bude hostovat ze španělského Getafe

Fotbalová Sparta potvrdila zisk své sedmé letní posily, za pražský klub bude hrát reprezentační křídelník Jakub Jankto, který v Česku bude hostovat ze španělského Getafe. Součástí dohody mezi kluby je i opce o trvalém přestupu. Šestadvacetiletý Jankto je třetím hráčem se slávistickou minulostí, kterého Sparta v létě angažovala.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 13:40 10. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Jankto

Jakub Jankto | Zdroj: Reuters

„Přivádíme hráče se zkušenostmi z těžkých zápasů, které odehrál jak v reprezentaci, tak i v zahraničních soutěžích. Je ve velmi dobrém fotbalovém věku, trenér s ním může počítat na všechny pozice v ofenzivě,“ řekl k přestup sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický pro klubový web.

„Spartu už sleduji dva roky, znám tady i spoustu hráčů. Tomáš Rosický i trenér Brian Priske na mě udělali ohromný dojem. Hned po jednom dni jsem věděl, že Sparta je ten správný klub. Věřím, že budeme moct umět dát lidem to, co tady poslední roky nebylo – radost za hry a hlavně body, protože jsem tady kvůli vítězstvím,“ uvedl po příchodu šestadvacetiletý hráč.

Jankto začal svou fotbalovou kariéru v akademii pražské Slavie, start v české nejvyšší soutěži si ale nepřipsal. V osmnácti letech přestoupil do italského Udinese, kde ve dvou sezonách zaznamenal 11 branek. 

Fotbalová Sparta a Kuchta se odvolali proti pětizápasové stopce, trest se jim zdá neadekvátní

Číst článek

Od roku 2018 působil v Sampdorii Janov, odkud před začátkem minulé sezony zamířil do Getafe, kde si poprvé v kariéře vyzkoušel jinou než italskou ligu. V madridském klubu ho ale trápila zranění a od první minuty naskočil jen do pěti zápasů. Celkově zasáhl do 14 utkání.

Levonohý krajní záložník, který dokáže nastoupit i ve středu pole, je pětačtyřicetinásobným reprezentantem, v českém dresu vstřelil i 4 branky. Nechyběl u čtvrtfinálové účasti národního týmu na Euru.

Jankto je po Jaroslavu Zeleném a Janu Kuchtovi třetím hráčem se slávistickou minulostí, kterého Sparta v létě angažovala. Podle předsedy Slavie Jaroslava Tvrdíka ale městský rival o návrat svého odchovance nestál. „Nemohli jsme nabídnout Jakubovi návrat zpět. Respektuji proto jeho rozhodnuti a přeji mu hodně zdaru v další sportovní kariéře,“ napsal na twitter.

Pražanům má Jantko pomoci napravit nepovedený vstup do sezony, ve kterém nejdříve vypadli z předkola Evropské konferenční ligy s norským Vikingem Stavanger a následně si v prvních dvou kolech domácí ligy připsali tři body za prohru s Liberecem a výhru v Českých Budějovicích.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme