Zelené dresy a prázdný stadion. Čeští fotbalisté odehrají v Bulharsku závěrečný kvalifikační duel

Čeští fotbalisté zakončí v neděli úspěšnou kvalifikaci mistrovství Evropy zápasem v Bulharsku. Národní tým po čtvrteční výhře nad Kosovem oslavil postup na šampionát a v Sofii nastoupí s jistotou druhého místa ve skupině.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

6) Česko - Anglie 2:1. Málokdo čekal, že Češi dokážou v Edenu obrat jasného favorita skupiny, zvlášť po jasném průběhu předchozího duelu ve Wembley. A zpočátku to opravdu s Čechy nijak slavně nevypadalo, protože už v páté minutě Angličané díky proměněné penaltě vedli. Český tým se ale nadechl k jednomu z nejlepších výkonů za dlouhá léta a dokázal nakonec vyhrát 2:1. Hrdinou večera se stal střídající útočník Zdeněk Ondřášek, který ve svém debutu v národním dresu vstřelil v závěru rozhodující gól.

Útočník české fotbalové reprezentace Zdeněk Ondrášek | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Chceme odehrát dobrý zápas a poprat se o výsledek. Bez ohledu na to, že už jsme postoupili,“ řekl Radiožurnálu trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

České fotbalisty čeká závěrečný duel kvalifikace v Bulharsku. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Postup na Euro už sice mají v kapse, i přesto ale reprezentanty čeká na Balkáně specifický zápas. Kvůli rasistickým projevům bulharských fanoušků se totiž utkání odehraje před prázdnými tribunami.

„Měla by to být pro nás výhoda, ale každý hráč je zvyklý na atmosféru a bude nám chybět všem, nejenom domácím hráčům,“ myslí si kouč Šilhavý, že ponurá kulisa na stadionu v Sofii bude mít na oba celky stejný vliv.

Jak vypadaly české účasti na Euru? Národní tým zažil finále i smolné konce ve skupině

Číst článek

Národní tým odletěl do Bulharska v téměř kompletním složení, na palubě letadla chyběl pouze zraněný obránce Novák, který nezasáhl ani do utkání s Kosovem. „Filip se zranil, přivezl si šrámy už z Turecka a tady se ukázalo, že to není dobré a nastoupit nemůže,“ vysvětlil trenér.

Čeští fotbalisté budou hrát v Bulharsku poprvé v nových venkovních dresech. Národní tým nastoupí netradičně v zelené barvě inspirované odstínem lipových listů.

„Je to něco jiného, slýchám to od přátel, od rodiny. Můžeme říct, že je to pro ně trochu šokující. Ale stejně je to nakonec o výkonu na hřišti. Já měl takovou barvu ale vždycky rád, v patnácti jsem si ji chtěl dát na hlavu, ale pak jsem se oholil,“ řekl s úsměvem příznivec nové barvy dresů útočník Zdeněk Ondrášek.

Utkání českých fotbalistů v Bulharsku začne na stadionu v Sofii v neděli v 18.00. Soupeře pro skupinu mistrovství Evropy se národní tým dozví 30. listopadu při losu v Bukurešti.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme