České kluby vkročí do Evropské ligy. Slavia a Zlín se představí doma, Plzeň bude hrát v Bukurešti

Tři české fotbalové kluby vstoupí večer do nového ročníku Evropské ligy. Slavia hraje doma proti izraelskému Maccabi Tel Aviv, Zlín hostí na stadionu v Olomouci moldavský Šerif Tiraspol a Plzeň si zopakuje utkání s rumunským FCSB.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavia Praha při tréninku před utkání s Maccabi Tel Aviv

Fotbalisté Slavia Praha při tréninku před utkání s Maccabi Tel Aviv | Zdroj: ČTK

Pro Západočechy bude souboj s FCSB, tedy bývalou Steauou Bukurešť, velmi pikantní. Právě rumunský klub je totiž vyřadil z bojů o prestižnější a finančně štědřejší Ligu mistrů. Podle záložníka Patrika Hrošovského tak problém s nedostatkem motivace rozhodně nehrozí.

„Určitě máme touhu jim to vrátit. Ti Rumuni nám v poslední době neseděli, tak věřím, že teď bychom to už mohli změnit,“ říká pro Radiožurnál Hrošovský.

Premiéru v Evropské lize si odbude Zlín. Ten si cestu do základní skupiny zajistil ziskem domácího poháru v loňské sezoně.

Ševce čeká souboj s moldavským Šerifem Tiraspol, který odehrají na hřišti v Olomouci. Proti soupeři, který má v sestavě převážně cizince, bude pro domácí důležitá precizní defenziva.

Slavia, Plzeň a Zlín si vylepší klubové rozpočty. Pomůže jim účast v Evropské lize

Číst článek

„Když je budeme honit po celém hřišti, tak nám opravdu dají těch pět gólů. Nebudeme za nimi asi lítat na tu jejich polovinu,“ představuje plán zlínských jejich trenér Bohumil Páník.

„Slabiny nejsou, těžko se tam něco hledá. Jsou tak rychlostně vyspělý, že jak už se vám dostanou za záda, tak nemáte šanci je dohnat,“ uvědomuje si Páník.

Dobrou defenzivou se může pochlubit pražská Slavia. Ta v deseti soutěžních zápasech dostala jen čtyři góly. V domácím utkání proti izraelskému Maccabi Tel Aviv bude opět důležité neinkasovat.

„Hlavně i venku dokáží zahrát dobře organizovaně a poslední zápas Altachem taky vyhráli 1:0 velmi dobře organizovanou hrou. Jsou nebezpeční ve hře dopředu, mají šikovné hráče ve středu pole a na křídlech, takže určitě nás nečeká nic jednoduchého,“ ví trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Zápasy Slavie s Maccabi Tel Aviv a Zlína s Tiraspolem začínají ve čtvrtek v sedm hodin večer. Radiožurnál bude vysílat přímý přenos. Zápas Plzně s FCSB startuje ve 21:05.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme