Vzlety a turbulence mi nedělají dobře, říká Masopust. Čeští fotbalisté absolvovali pátý let v deseti dnech

Čeští fotbalisté už jsou v Londýně, kde je v úterý na mistrovství Evropy čeká poslední zápas ve skupině. Po výhře nad Skotskem a remíze s Chorvatskem nastoupí národní tým v úterý večer proti domácí Anglii. Reprezentanti, kteří v době šampionátu mají zázemí v Praze, tak absolvovali pátý přelet v posledních deseti dnech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Masopust

Lukáš Masopust | Zdroj: Reuters

Čeští fotbalisté mají za sebou pátý let za posledních deset dnů. Národní tým už je v Londýně, kde v úterý zakončí základní skupinu aktuálního mistrovství Evropy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se čeští reprezentanti musí během Eura vypořádat s častým cestováním

„Není to moc příjemné, já osobně se ještě trochu bojím létat, takže vzlety a turbulence mi nedělají moc dobře. Uvítal bych, kdybychom tolik létat nemuseli, ale vyšlo to takhle, tak se s tím nějak poperem,“ povzdychne si Lukáš Masopust.

Kvůli koronavirovým opatřením hráči národního týmu střídají hlavně tři místa. Zatímco na stadionech a hotelích tráví hodně času i jindy v sezoně, v letadlech obvykle tak často nesedí.

„Přelety nejsou úplně ideální. Celkově i před odletem tam musíte nějakou dobu být, pak než se dostanete zpátky na hotel, než vyjede bagáž, a ze dvou hodin jsou najednou čtyři. Většina týmů musí cestovat taky, tak si na to nestěžujeme,“ zdůrazňuje aktuálně nejlepší střelec Eura – třígólový Patrik Schick.

Kvůli přísným opatřením ve Skotsku se čeští fotbalisté v době šampionátu připravují na zápasy v Praze, původně se přitom na utkání měli chystat v Edinburghu.

„Asi by to bylo příjemnější, určitě by nám to zrychlilo regeneraci,“ říká smířlivě reprezentační stoper Ondřej Čelůstka.

Jen kvůli duelům ve skupině čeští fotbalisté nalétají téměř osm tisíc kilometrů a další cestování pak může přijít s případným postupem. Podle Lukáše Masopusta má současná situace k ideálu daleko, na druhou stranu organizační tým prý pro hráče dělá maximum.

„Máme o trochu lepší letadlo, je tam fakt obrovský komfort. Snaží se nám to zpříjemnit i s odbavováním na letišti, aby to bylo co nejjednodušší a nejrychlejší. Za to jim patří od našeho týmu velký dík,“ dodává Lukáš Masopust, který se s českou reprezentací chystá v Londýně na poslední zápas ve skupině evropského šampionátu.

Národní tým nastoupí ve Wembley proti Anglii v úterý ve 21 hodin a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat v online reportáži anebo si naladit stanici Radiožurnál Sport.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme