Připravují se na nás a berou nás jako velký tým, říká záložník Souček před zápasem s Anglií

Fotbalová reprezentace se v Praze chystá na poslední utkání ve skupině mistrovství Evropy. Po výhře nad Skotskem a remíze s Chorvatskem nastoupí v úterý večer v Londýně proti domácí Anglii. Speciální zápas čeká českou dvojici Tomáš Souček – Vladimír Coufal, která v Premier League hraje za West Ham.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček

Tomáš Souček | Zdroj: Reuters

Tomáš Souček má za sebou v Anglii životní rok. V uplynulé sezoně Premier League nastřílel deset gólů, výrazně tak West Hamu pomohl k historickému šestému místu, a navíc si vysloužil nominaci na cenu pro nejlepšího hráče ročníku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se na souboj proti Anglii těší Tomáš Souček a Vladimír Coufal

Výkony vytáhlého záložníka hodnotí na Ostrovech vysoko a tamní fotbalová veřejnost Součka s velkým očekáváním bude sledovat i ve Wembley.

„Těším se na to, bude to pro mě výjimečné. Hodně na nás taky budou angličtí fanoušci brát ohled a hodnotit nás. Už jsem měl zprávy, že se na nás připravují a berou nás jako velký tým,“ přiznává Tomáš Souček, který se mimo jiné chystá na souboj se svým klubovým spoluhráčem z West Hamu. V záloze Angličanů totiž nastupuje opora londýnského klubu Declan Rice.

„S Declanem jsme se o tom bavili, jsme velcí kamarádi, protože jsme odehráli prakticky všechno spolu. Bude to určitě zvláštní pro celý West Ham i pro nás trochu taky. Určitě to ale bude tak, že si nenecháme nic zadarmo. Všechno bude fair play, ale zároveň naplno a po zápase zase budeme kamarádi,“ dodává Tomáš Souček, který si proti Ricovi zahrál už ve dvou zápasech kvalifikace na evropský šampionát.

Speciální zápas i pro Coufala

Češi můžou myslet i na postup z prvního místa. ‚Ještě nikde nejsme,‘ varuje ale kouč Šilhavý

Číst článek

V souboji s Anglií bude mít zvýšenou motivaci taky Vladimír Coufal – ten v minulém ročníku Premier League nahrál na šest gólů West Hamu a patřil k nejlépe hodnoceným obráncům soutěže.

„Síla Anglie je neskutečná, obrovská. Je to jeden z největších favoritů na zlatou medaili a my si ten zápas nesmíme udělat těžší, než bude, a zkusit překvapit celé Wembley,“ říká obránce národního týmu Vladimír Coufal.

Utkání českých fotbalistů v Anglii začne v úterý ve 21 hodin a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat v online reportáži anebo si naladit stanici Radiožurnál Sport.

Lukáš Michalík, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme