Kane se na Euru trápí, ještě nevystřelil na branku. ‚Pro mě je excelentní útočník,‘ varuje trenér Šilhavý

Fotbalová reprezentace si v úterý večer zahraje s Anglií o konečné první místo ve skupině mistrovství Evropy. Oba týmy mají zatím čtyři body, a i díky ostatním výsledkům už v pondělí mohly slavit s předstihem postup do osmifinále. Angličany ale britská média za výkony na šampionátu kritizují, a možná vůbec nejvíc to schytává kapitán Harry Kane.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Harry Kane

Harry Kane | Zdroj: Reuters

V uplynulé sezoně anglické ligy byl Harry Kane jednoznačně nejproduktivnějším hráčem soutěže. Ke třiadvaceti gólům přidal čtrnáct asistencí a v obou v statistikách v Premier League dominoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají o formě útočníka Harryho Kanea trenér Anglie a český kouč Jaroslav Šilhavý

Zatímco na klubové úrovni se vytáhlému kanonýrovi dařilo náramně, v reprezentaci to momentálně drhne. Vždyť ve dvou zápasech na Euru ještě nevystřelil na branku.

„Vyhýbá se rychlostním soubojům, neustále ho někdo těsně brání a on se s tím zatím nedokáže srovnat. Jestli chce Anglie na Euru uspět, její největší hvězda se musí zlepšit. Jsem rád, že ho trenér v utkání se Skotskem vystřídal, protože když se mu nedaří, hrát by neměl,“ řekl pro televizi AJTV bývalý záložník Manchesteru United Roy Keane.

I přes matné výkony trenér anglických fotbalistů Gareth Southgate na Kanea pořád hodně sází a vše nasvědčuje tomu, že útočník Tottenhamu bude v sestavě i v zápase s Českem.

„Pro mě je jedinou podstatnou věcí význam, jaký Harry pro tým má. Je to náš dlouhodobě nejlepší hráč, v zápasech má velký vliv na výkony ostatních a pomohl nám spoustou gólů. Každý má občas výpadek výkonnosti, ale Harry je už několik let jedním z nejlepších střelců v Evropě. Pro nás je opravdu hodně důležitý,“ přiznává anglický kouč Gareth Southgate.

Sedmadvacetiletý Kane, který dlouhodobě trápí elitní světové obránce, bude v úterý ve Wembley prohánět defenzivu Česka.

„Harry Kane je pro mě pořád excelentní útočník, velice chytrý a gólový hráč. Věřím ale, že budeme silní natolik, že ho uhlídáme,“ přeje si trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.

Utkání českých fotbalistů v Anglii začne ve 21 hodin a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat v online reportáži anebo si naladit stanici Radiožurnál Sport.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme