Na mistrovství světa nejednou, ale ‚prázdninový tábor‘ reprezentační sraz nebude. Ladí se na Ligu národů

Čeští fotbalisté si otestují svoje možnosti proti účastníkům blížícího se mistrovství světa. Na soustředění v Rakousku je v pátek čeká Austrálie, ve středu potom utkání s Nigérií. A hráči obou těchto týmů mají motivaci - bojují o místo v sestavě pro šampionát. Češi sice na turnaj do Ruska nejedou, chystají se ale na jinou soutěž - Ligu národů.

Tento článek je více než rok starý.

Sankt Pölten Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace na China cupu

Česká fotbalová reprezentace | Foto: Štěpán Černý | Zdroj: FAČR

„Já doufám, že naši budou hrát taky o nominaci, aby si vybojovali místo v základu,“ říká trenér Jarolím.

Trenér české reprezentace Karel Jarolím už myslí na podzim a na zápasy v nově vzniklé Lize národů.

Přijde Arsenal kvůli tetování Raheema Sterlinga o své logo? Někteří fanoušci to po zvláštní kauze navrhují

Číst článek

V soutěži, která v Evropě nahrazuje přátelská utkání, a ze které také případně vede cesta na Euro 2020. Pro národní tým je to teď poslední společná příprava. A hráči to vnímají.

„Prázdninový tábor to není. Přece jenom tady každý hraje o to, aby se trenérovi ukázal, že může do Ligy národů nastoupit,“ říká reprezentační brankář Jiří Pavlenka.

Gólman německého Werderu Brémy Jiří Pavlenka má za sebou povedený první rok zahraničí a podobně se podařil přestup i Tomáši Koubkovi do francouzského Rennes. Oba tak útočí na pozici reprezentační jedničky, kterou zatím byl basilejský Tomáš Vaclík.

V klubech už mají fotbalisté po sezoně, mistrovství světa budou sledovat kvůli nepovedené kvalifikaci jen jako diváci, teď se ale chtějí ukázat proti účastníkům šampionátu - Austrálii a Nigérii.

Utužení party

„Myslím si, že je to zpestření. Ten termín je samozřejmě takový nevděčný pro některé hráče, protože ti už sezonu končili dřív a budou mít tak kratší dovolenou, ale na druhou stranu je to poslední termín před Ligou národů.“ 

Za špatné výsledky dva měsíce na hotelu. Jakub Jankto zažil v Udinese netradiční formu trestu

Číst článek

Zkušený záložník Vladimír Darida bere rakouské soustředění hlavě jako přípravu na podzimní zápasy se Slovenskem a Ukrajinou.

Pro někoho ale může být více než týdenní reprezentační sraz i odreagováním po ne úplně příjemné sezoně v klubu.

„Můžeme se sehrát, líp se poznat, můžeme utvořit ještě větší partu, která už tak je tady velice dobrá. Fakt jsem sem přijel rád, protože porovnávat tuhle partu s tou v Udinese se vůbec nedá. Jsem opravdu rád, že jsem tady,“ zdůrazňuje záložník Jakub Jankto, který s Udine bojoval v Itálii až do posledních kol o záchranu v lize.

Jak na tom aktuálně je česká fotbalová reprezentace, nejdřív ukáže odpolední zápas s Austrálií, který začne v Sankt Pöltenu ve 13.00 hodin, s Nigérii pak hrají Češi ve středu.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme