Koho na podhrot? ‚Může hrát Hložek nebo Sadílek, variant je víc,‘ prozradil asistent trenéra Chytrý

Po domácí remíze 2:2 s Walesem už nemají čeští fotbalisté boj o výhodnější druhou příčku ve své moci. Navíc se musí vypořádat s dalšími ztrátami. K předposlednímu duelu skupiny světové kvalifikace s Běloruskem nemohou do ruské Kazaně odletět zraněný Tomáš Holeš, Antonín Barák kvůli karetnímu trestu a z osobních důvodů náhradní gólman Aleš Mandous.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pavelka.

David Pavelka. | Foto: Steven Paston | Zdroj: Reuters

„Všichni ostatní jsou v pořádku a měli by být k dispozici proti Bělorusku,“ ujistil asistent trenéra národního týmu Jiří Chytrý. K týmu se dodatečně připojili brankář Filip Nguyen a záložníci David Pavelka s Pavlem Buchou, který je nováčkem v reprezentačním A-týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté nastoupí proti Bělorusku s řadou změn. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Národní tým se teď přesouvá do ruské Kazaně k zápasu s Běloruskem, a protože výkon v minulém duelu proti Walesu nebyl ideální, uvažují trenéři o některých změnách.

„Přemýšlíme o optimální sestavě a zvažujeme, co by šlo vylepšit a co by bylo nejlepší. Postavíme ty hráče, o kterých budeme přesvědčení, že ten zápas jsou schopní zvládnout,“ řekl Chytrý.

Jedna změna v základní sestavě je jistá. Antonín Barák má trest za dvě žluté karty v kvalifikaci a na jeho místě ofenzivního středního záložníka dostane šanci někdo další.

„Zvažujeme různé varianty. Můžeme tam z křídla přesunout Adama Hložka, může nastoupit Michal Sadílek, ale jsou tam i další možnosti,“ podotkl asistent trenéra národního týmu.

Nebylo to ono, připustil Šilhavý. Český kouč čekal víc od středních záložníků, možná doplní nominaci

Číst článek

Zatímco o složení základní sestavy ještě rozhodnuto není, některé věci už jsou jisté dopředu. Třeba že si národní tým v ruské Kazani zahraje s Běloruskem na stadionu bez diváků. A čeká ho houževnatý soupeř.

„Nastupují v systému 5-4-1, hrají důrazně, poctivě brání. Hrají fyzický fotbal a spoléhají na rychlé protiútoky. Předpokládáme, že budou hrát stejně i s námi,“ dodal Chytrý.

Bělorusko je po poslední porážce v Estonsku poslední v kvalifikační skupině, kterou vedou favorizovaní Belgičané. Wales je sice zatím o skóre těsně třetí za českými reprezentanty, ale k výhodnější druhé příčce pro baráž o postup na mistrovství světa má teď blíž, protože má jeden zápas k dobru.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme