Fotbalisté si v kvalifikaci mistrovství světa poradili s Běloruskem, utkání rozhodl jediný gól Baráka

Čeští fotbalisté porazili ve čtvrtém z osmi utkání kvalifikace mistrovství světa Bělorusko 1:0 a připsali si druhou výhru ve skupině. Zápas v ostravských Vítkovicích rozhodl ve 34. minutě Antonín Barák. Reprezentanti zvítězili i v šestém vzájemném duelu.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 22:54 2. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák se raduje z gólu

Antonín Barák se raduje z gólu | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého odehráli první zápas od letního evropského šampionátu, kde nečekaně došli až do čtvrtfinále. Po polovině skupiny ve světové kvalifikaci mají na kontě sedm bodů a ztrácejí tři na vedoucí Belgii, na jejímž hřišti se představí v neděli.

Zápas Česko - Bělorusko jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Přímo na šampionát do Kataru postoupí pouze vítězové skupin, týmy z druhých míst čeká play off. V něm se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí.

Češi mají případně velkou šanci obsadit jedno z těchto dvou míst. Samostatná reprezentace si zahrála na mistrovství světa jen jednou v roce 2006.

Trenér Šilhavý postrádal z nejrůznějších důvodů skoro 20 hráčů. V útoku chyběli Schick, který se na Euru blýskl pěti brankami, Krmenčík i Pekhart a na hrotu ofenzivy dostal šanci jablonecký Doležal.

Do stoperské dvojice se zatáhl jinak spíše záložník Holeš, jenž byl jediným hráčem Slavie v základní sestavě.

Češi podle očekávání diktovali tempo. V úvodu byl aktivní Jankto, který vyslal první dvě střely na branku. V osmé minutě jeho ránu z dálky se štěstím vyrazil gólman Černik, jenž si poradil i o deset minut později s nástřelem na zadní tyč.

Povedená akce

Ve 34. minutě už favorit vedl. Hložek ve spolupráci s Králem překonal tři bránící hráče, z levé strany vápna poslal přihrávku před branku a Barák technickou přízemní střelou otevřel skóre.

Za necelých pět minut po zatažení od protihráče upadl ve vápně Coufal, ale srbský rozhodčí Jovanovič penaltu neodpískal. Těsně před pauzou pak Kalas v dobré pozici hlavičkoval jen do obránce.

Po pauze zahrozili i Bělorusové, kteří v předchozím utkání kvalifikace utrpěli debakl 0:8 v Belgii. Rachmanov po centru těsně nedokázal umístit míč. V 54. minutě hosté prováhali brejk tří na jednoho.

Šilhavého svěřencům se v druhé půli zpočátku tolik nedařilo. Až v 69. minutě střídající Vydra nacentroval na Jankta, který v těžké pozici hlavou těsně minul. Nedávná posila španělského Getafe pak protáhla brankáře Černika v 76. minutě. A běloruský gólman si pak poradil i s pokusem Baráka.

Utkání skupiny E kvalifikace mistrovství světa ve fotbale v Ostravě:

ČR - Bělorusko 1:0 (1:0)
Branka: 34. Barák. Rozhodčí: Jovanovič - Stojkovič, Mihajlovič (všichni Srb.) - Dankert (video, Něm). ŽK: Kalas - Ebong.

Další výsledky kvalifikačních zápasů MS:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme