Místo samby ploužení. ‚Tohle je jejich styl, kvalitu mají,‘ vysvětluje hru Brazilců Suchý

Měla to být oslava fotbalu, ale někteří fanoušci opouštěli stadion v pražském Edenu zklamaní. Slavní Brazilci sice potvrdili roli favorita a českou reprezentaci porazili v přípravě 3:1, ale zanechali po sobě rozpačitý dojem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Suchý v souboji s Roberterm Firminem

Marek Suchý v souboji s Roberterm Firminem | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Škoda, že se nehraje jen na jeden poločas. Byli jsme ve hře – agresivní, dokázali jsme získávat balony a dalo se na to koukat. Měli jsme z první půle skvělý pocit. Škoda, že jsme to v té druhé takhle zkazili,“ hořce se usmál stoper fotbalové reprezentace Marek Suchý.

Asi jim neuteču, uvědomil si Pavelka a skóroval proti Brazílii. O životní gól ale nešlo

Číst článek

Hvězdy z Brazílie se předvedly především po přestávce. Třeba při gólu na 2:1 ukázali, že mají výtečnou techniku, rychlost a že svými kousky umí bavit fotbalové fanoušky. „Udělali na mě výborný dojem, v závěru ukázali svou extratřídu,“ těšilo Jaromíra, jedno z 19 tisíc fanoušků na stadionu v Edenu.

Chválil i střelec jediného českého gólu David Pavelka: „Viděli jste Coutinha a další hráče, jak si rozumí s míčem. Pokud vidíte, že na vás jde takový hráč jeden na jednoho, nevíte, jakou variantu na vás vytáhne.“

Jenže víc než polovinu zápasu k tomu Brazilci nepřidali moc snahy, pohybu a důrazu. Místo samby, na kterou se těšili, viděli fanoušci spíš ploužení. A tak si někteří lidé na tribunách dělali legraci, že ve smlouvě mezi českým a brazilským svazem je kromě tučného honoráře pro hosty taky klauzule, že Češi nesmí prohrát.

„V prvním poločase mi připadalo, že se přišli jen vyklusat a z fotbalu nám moc nepředvedli. Na to, jaká byla reklama v rozhlase a televizi, jsem čekal, že to bude úplně jiný zápas,“ říká jeden z příznivců Martin.

Češti fotbalisté si ale nemyslí, že by „kanárci“ přistoupili k zápasu laxně. „Oni to takhle hrají, je to jejich styl. Když se podíváte na jejich zápasy, tak nikdy nebudou jezdit, pokud nehrají nějaké jihoamerické derby. Kvalitu mají a pak to dokážou vyklepat, jak nám ukázali ve druhé půli,“ vysvětluje obránce Marek Suchý.

Hosté to předvedli hlavně v závěru zápasu, kdy dvěma góly rozhodl střídající Gabriel Jesus. A tak mají Češi z 19 vzájemných zápasů proti Brazílii včetně federální éry stále jen dvě vítězství.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme