Modrić, Kramarić i Perišić. Českou obranu v dalším zápase čekají chorvatské ofenzivní hvězdy

Fotbalová reprezentace si v pátek na evropském šampionátu může zajistit postup ze skupiny. Potřebuje k tomu porazit úřadující vicemistry světa z Chorvatska, kteří budou usilovat o první body na turnaji. Těžká zkouška čeká v Glasgow především obránce národního týmu, kteří budou nahánět soupeřovy ofenzivní hvězdy.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvatští fotbalisté

Chorvatští fotbalisté | Foto: Catherine Ivill | Zdroj: Reuters

Luka Modrić z Realu Madrid, Andrej Kramarić z Hoffenheimu nebo Ivan Perišić hrající za Inter Milán. To je jen stručný výčet ofenzivních fotbalistů zhruba čtyřmilionové země, kteří zápas co zápas trápí soupeřovy obrany.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českou obranu v dalším zápase čekají chorvatské ofenzivní hvězdy. Více si poslechněte v reportáži Lukáše Michalíka

„Individuality jsou skvělé, hrají ve špičkových klubech. Za všechny Luka Modrić z Realu Madrid a mohl bych jmenovat dále. Do útoku jsou velmi silní. A když mají den, tak jsou neudržitelní,“ říká Radiožurnálu reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

O útočných kvalitách Chorvatů dobře ví. Páteční soupeř českých fotbalistů má ve svém kádru celou řadu ofenzivních hráčů z elitních klubů. Směrem dopředu mají Chorvati opravdu mimořádnou sílu, i proto národní tým čeká o poznání jiný duel než se Skotskem.

„Chorvati jsou větší hračičky, dopředu jsou velice kreativní, jsou velice technicky vyspělí, takže tam je rozdíl oproti Skotům. Myslím si, že už odzadu nebudou hrát tolik dlouhých balónů do soubojů a budou se snažit tvořit hru už odzadu, více po zemi. Takže s tímhle budeme muset počítat už od začátku a nachystat se na to,“ přiznává stoper Ondřej Čelůstka, kterého v pátek se spoluhráči v obraně čeká nejspíš hodně práce.

Čeští fotbalisté musí uhlídat Modriće. ‚Pro mě je jeden z nejlepších hráčů na světě,‘ říká Vaclík

Číst článek

Pro úspěch národního týmu bude mimo jiné důležité, jak záložníci zvládnou pokrýt středovou řadu Chorvatů. Ta poslední dobou nastupuje ve složení Modrić, Marcelo Brozović a Mateo Kovačić.

„Celé mužstvo musí zodpovědně a koncentrovaně bránit. Když se dostaneme pod tlak, tak třeba i do hlubokého nízkého bloku, ve středním pásmu vykrývat prostory, třeba kolmé přihrávky nebo za obranu, důraz v osobních soubojích. Věřím, že toho jsme schopní,“ doufá Jaroslav Šilhavý.

Jeho svěřenci nastoupí do zápasu s Chorvatskem v 18 hodin. Na Radiožurnálu i Radiožurnálu Sport uslyšíte celé utkání v přímém přenosu, na serveru iROZHLAS.cz pak vše můžete sledovat v online reportáži.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme