Česká fotbalová liga využije nové pravidlo. Týmy mohou vystřídat během zápasu až pět hráčů

Ligový výbor Ligové fotbalové asociace schválil zavedení pěti místo dosavadních tří střídání v zápasech první a druhé ligy, které řídí. Úpravu pravidla v Česku musí ještě ve čtvrtek formálně schválit výkonný výbor Fotbalové asociace ČR. Dočasná novinka bude platit od příštího týdne.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střídání (ilustrační foto)

Střídání (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Sobotní dohrávka 23. ligového kola mezi Teplicemi a Libercem, která otevře obnovenou sezonu profesionálních soutěží po koronavirové přestávce, se bude hrát ještě v běžném režimu maximálně tří střídání na každé straně. Restartovaný ročník první a druhé ligy se naplno rozběhne na začátku příštího týdne.

Rozhodčí a delegáti jsou rozdělení do skupin. Na zápasy mohou cestovat maximálně ve dvou

Číst článek

Světová federace FIFA spolu s mezinárodní pravidlovou komisí IFAB před necelými dvěma týdny umožnily zavést revoluční změnu vzhledem k nabitému kalendáři, který celky čeká po uvolnění koronavirových opatření a opětovném rozehrání soutěží. Týmy budou moci využít pět střídání a šesté v případném prodloužení. Novinku je zatím možno zavést v soutěžích, které skončí do 31. prosince.

Aby změna pravidla příliš nezdržovala a nenatahovala zápasy, budou mít mužstva na pět střídání k dispozici stále pouze tři „okna“ a pauzu mezi oběma poločasy.

První a druhá liga v Česku se stejně jako drtivá většina soutěží po celém světě zastavily před polovinou března. Většina zemí plánuje dokončit stávající sezonu, což přinese zhuštěný zápasový program a možné zvýšené riziko zranění.

Ligový výbor také na základě rozhodnutí ligového grémia z minulého týdne schválil změnu rozpisu soutěží, která obsahuje upravená pravidla pro určení pořadí v případě mimořádných okolností. Mistr například nemůže být vyhlášen, pokud nebude kompletně dohrána celá nadstavbová skupina o titul. V případě nedohrání soutěže se pro výběr klubů do evropských pohárů určí pořadí na 1. až 6. místě, další konečné pořadí se vyhlašovat nebude.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme