Fotbalová liga dostala výjimku, soutěž se znovu rozběhne už páteční předehrávkou v Jablonci

První a druhá fotbalová liga dostaly výjimku od ministerstva zdravotnictví a po měsíční koronavirové pauze mohou znovu začít. Profesionální soutěže se opět rozběhnou páteční předehrávkou 7. ligového kola, v němž Jablonec přivítá Brno. Ligová fotbalová asociace o tom informovala v tiskové zprávě. O víkendu se odehraje dalších osm utkání nejvyšší soutěže a všech sedm duelů 7. kola druhé ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 10:35 6. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský v souboji s Vladimírem Jovovičem

David Limberský v souboji s Vladimírem Jovovičem | Zdroj: Profimedia

Vláda v pondělí povolila znovuzahájení profesionálních sportovních soutěží, které byly v Česku přerušeny od první poloviny října. Podmínkou jsou přísná hygienická opatření, především testování před každým zápasem, na které už byli fotbalisté na rozdíl od jiných sportovců zvyklí od začátku této sezony.

Evropská liga: Celtic - Sparta 1:4, Juliš se blýskl hattrickem. Liberec inkasoval pět gólů

Číst článek

Jednotlivé sporty musely před restartem požádat ministerstvo o udělení výjimky. Fotbal ji získal s tím, že musí dodržovat velmi striktní podmínky. Podle aktualizované verze zdravotního protokolu například týmy musí podstoupit testy nejdříve 48 hodin před výkopem duelů.

„Je to kratší doba, než kterou jsme aplikovali v předchozích obdobích, a především hostujícím týmům to může způsobit logistické potíže. Přesto ale věřím, že i toto kluby zvládnou,“ uvedl předseda LFA Dušan Svoboda.

Jednání s ministerstvem a hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou se mírně protáhla. „Jsme především rádi, že můžeme po měsíci znovu hrát zápasy, za což patří velký dík paní hlavní hygieničce, panu ministrovi i všem osobám na ministerstvu zdravotnictví, které se na povolení pro fotbal podílely. Jednání byla konstruktivní a jsem rád, že jsme našli řešení, za kterých jsme schopni se znovu vrátit k mistrovským zápasům,“ dodal Svoboda.

Fotbalová liga v Česku se naposledy hrála 4. října, poté byla kvůli zhoršené koronavirové situaci v zemi jako jedna z mála na světě zastavena. To mimo jiné oproti zahraničním soupeřům znevýhodňovalo tuzemské zástupce v Evropské lize Slavii, Spartu a Liberec.

Z nejvyšší soutěže je dosud odehráno nekompletních šest kol, vzhledem k jejímu přerušení bude třeba upravit termínovou listinu a zkrátit zimní přestávku. Zápasy se zatím budou hrát bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme