‚Snad nás to znovu netrefí.‘ Reprezentace vydřela výhru v Izraeli, před Skotskem ale vládne nejistota

Česká fotbalová reprezentace slaví. Utkání Ligy národů vyhrála v Izraeli 2:1 a před středeční bitvou o první místo ve Skotsku ztrácí na svého příštího soupeře jediný bod. Český tým se vyrovnal s předchozí koronavirovou nákazou v týmu, ztrátou některých hráčů i komplikovaným přesunem z Kypru.

Haifa Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace slaví gól proti Slovensku.

Čeští fotbalisté slaví vstřelený gól | Foto: RADOVAN STOKLASA | Zdroj: Reuters

„Tyhle věci nás teď zlobí, o to je vítězství cennější. Měli jsme velké problémy, v podstatě jsme tu měli jediného útočníka a jinak samé obranné hráče, takže jsme se s tím vyrovnali více než dobře,“ spokojeně vyprávěl reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté vyhráli v Izraeli navzdory problémům s koronavirem. Více v příspěvku Mirka Vasiće

Český tým odehrál v Haifě celkově dobrý zápas, i když polovina dostupného hráčského kádru dorazila do Izraele kvůli přetestování až v den utkání. A ani sobota před tím nebyla ideální.

„Leželi jsme celý den v posteli a vůbec jsme nevěděli, co bude. Nemohli jsme se jít proběhnout ani projít,“ popisoval v rozhovoru pro Českou televizi obránce Vladimír Coufal.

Čeští fotbalisté zvítězili v Lize národů v Izraeli 2:1, výhru zařídil ve druhém poločase Vydra

Číst článek

„Takové situace teď fotbal přináší. Jen doufám, že jich bude co nejméně a netrefí nás to před Skotskem znovu. Máme to dobře rozehrané, kdybychom tam vyhráli, bylo by to skvělé,“ dodal pravý bek West Hamu.

Fotbalová reprezentace hraje ve Skotsku ve středu a na lídra skupiny ztrácí jen bod. Před cestou ji ale čeká ještě návrat do Česka, další koronavirové testy a doplnění z rezervního týmu, který se preventivně připravuje v Praze.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme