Změny ve fotbalové reprezentaci: Šilhavý nemůže počítat s Králem a Kalasem, tým doplní Jemelka

Těsně před pondělním srazem české fotbalové reprezentace před úvodními třemi zápasy kvalifikace mistrovství světa vypadli z nominace kvůli zranění obránce Tomáš Kalas a záložník Alex Král, kteří doplnili na marodce brankáře Slavie Ondřeje Koláře. Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal zadáka Václava Jemelku. Reprezentace o tom informovala v tiskové zprávě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

5) Černá Hora - Česko 0:3. Další zaváhání ale český tým nepřipustil. Na stadionu v Podgorici se sice zpočátku střelecky trápil, nakonec ale zaslouženě vyhrál 3:0. I ve čtvrtém vzájemném střetnutí tak Češi dokázali Černohorce porazit, navíc od nich ani jednou nedostali gól.

Reprezentační záložník Alex Král (vpravo) | Foto: Stevo Vasiljevic | Zdroj: Reuters

Slávistického brankáře Koláře vyřadilo vážné zranění, které utrpěl ve čtvrteční vítězné odvetě osmifinále Evropské ligy na půdě Glasgow Rangers. Domácí útočník Kemar Roofe ho v druhé půli likvidačním zákrokem trefil kopačkou do hlavy a způsobil mu zlomeninu v obličeji.

Kamara se vrhnul na Kúdelu pěstmi a pak utekl, pro mě to byl nejhorší zážitek ve fotbale, řekl Trpišovský

Číst článek

Také záložník Král nedokončil čtvrteční utkání. Středopolař Spartaku Moskva, který v poslední době patřil do obvyklé základní sestavy národního celku, po půlhodině kvůli neupřesněnému zranění střídal v zápase ruské ligy proti Uralu Jekatěrinburg.

Poslední utkání nedohrál ani stoper Kalas. Obránce anglického druholigového Bristolu musel kvůli zranění po 27 minutách střídat v sobotnímu duelu s Rotherhamem.

Šilhavý dodatečně nominoval jiného středního obránce Jemelku. Pětadvacetiletý obránce belgické Lovaně má dosud na kontě dva reprezentační starty, jeden ze září a druhý z listopadu.

V kádru trenéra Šilhavého pro vstup do světové kvalifikace je po změnách v nominaci aktuálně 25 hráčů. Tým se během dopoledne schází v pražském hotelu Don Giovanni a všichni členové až do výsledků pondělních vstupních testů na covid-19 zůstávají v izolaci na pokojích.

Čtveřice z německých klubů brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick se kvůli koronavirovým omezením k mužstvu připojí až v úterý v polském Lublinu, kde se bude hrát středeční venkovní zápas s Estonskem.

Duel byl z Tallinnu přesunut na neutrální půdu poté, co v pobaltské zemi zpřísnili opatření proti covidu-19. V sobotu národní celek přivítá Belgii a o další tři dny později zakončí březnový blok utkáním ve Walesu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme