K reprezentaci se připojí brankář Nguyen a stoper Stronati, tým znovu opouští Jemelka

K české fotbalové reprezentaci se po návratu ze středečního úvodního utkání kvalifikace mistrovství světa proti Estonsku připojí na zbylé dva březnové zápasy s Belgií a ve Walesu brankář Filip Nguyen a obránce Patrizio Stronati. Tým naopak opustí jiný stoper Václav Jemelka. Novináře o tom informoval tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový Liberec si pojistil služby hlavní opory brankáře Filipa Nguyena

Brankář Slovanu Liberec Filip Nguyen | Foto: Milan Kammermayer | Zdroj: Profimedia

Liberecký brankář Nguyen už byl do národního celku několikrát povolán, ale start si dosud nepřipsal. Stejně je na tom i ostravský stoper Stronati, který rovněž čeká na premiérový zápas za reprezentační A-tým.

Čeští fotbalisté prošli testováním bez problémů. Estonci musí vyměnit polovinu kádru včetně trenéra

Číst článek

V nominaci nahradí jiného středního obránce Jemelku. Zadák belgické Lovaně byl dodatečně zařazen do týmu v pondělí těsně před srazem, ale s výpravou nakonec ze zdravotních důvodů neodcestoval k venkovnímu utkání s Estonskem do polského Lublinu, kde se zápas odehraje kvůli zpřísněným opatřením proti koronaviru v pobaltské zemi. Jemelkovi se udělalo nevolno a zůstal pod dohledem lékařů, byť měl negativní testy na covid-19.

Po utkání s Estonskem se od mužstva odpojí čtveřice hráčů z bundesligy - brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick. Zápasů v Praze s Belgií a v Cardiffu s Walesem se kvarteto nezúčastní kvůli tomu, že by po návratu z těchto zemí muselo v Německu do karantény.

Český trenér Jaroslav Šilhavý bude mít na zbylé dva březnové duely po úpravách v nominaci 22 hráčů. S Belgií se reprezentanti utkají v sobotu a ve Walesu nastoupí v úterý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme