České fotbalisty prověří během přípravy na Euro Itálie, v generálce změří síly s Albánií

Fotbalová reprezentace nastoupí k prvnímu utkání v závěrečné přípravě před letním mistrovstvím Evropy 4. června proti Itálii v Boloni. Národní tým o tom informoval v tiskové zprávě. O čtyři dny později český celek v generálce před vstupem do šampionátu přivítá Albánii.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentační obránce Jan Bořil

Český reprezentační obránce Jan Bořil | Foto: KACPER PEMPEL | Zdroj: Reuters

Proti Itálii měli reprezentanti hrát v přípravě před Eurem už vloni. Duel se ale kvůli koronavirové pandemii neuskutečnil, neboť UEFA šampionát o rok odložila.

Belgičané sčítají ztráty. Před utkáním s českou reprezentací je trápí zranění i karanténa

Číst článek

Národní tým se bude na mistrovství Evropy chystat na kempu v Jižním Tyrolsku na severu Itálie v resortu Ski- & holiday area Gitschberg Jochtal, kam odcestuje 31. května.

„Dopadlo to tak, jak jsme chtěli. Itálie bude před mistrovstvím Evropy výborná prověrka. Navíc nebudeme muset složitě cestovat do jiné země, než ve které se budeme na Euro chystat,“ uvedl manažer reprezentace Libor Sionko.

Itálie patří k historicky nejúspěšnějším reprezentacím. Na kontě má čtyři zlata z mistrovství světa, naposledy z roku 2006, a jeden titul z evropského šampionátu. Aktuálně Squadra azzura figuruje v žebříčku národních celků na 10. místě. Český a československý tým má s Italy historicky vyrovnanou bilanci 11 vítězství, stejného počtu porážek a 10 remíz.

Trenér Jaroslav Šilhavý se těší na další konfrontaci se špičkovým soupeřem. Jeho svěřenci si předloni zahráli s Brazílií, vloni v Německu a teď je prověří zbylý z trojice nejúspěšnějších týmů historie mistrovství světa.

„Čeká nás další špičkové mužstvo. V zápasech proti Brazílii a Německu nasbírali hráči cenné zkušenosti. Jsme přesvědčení, že nám může podobně pomoci také utkání proti Itálii. Čeká nás těžký soupeř se slavnou minulostí, ale na Euru nás potom čekají také velmi kvalitní týmy, takže tuto konfrontaci vítáme,“ uvedl Šilhavý.

V základní skupině evropského šampionátu jeho svěřenci změří síly se Skotskem, Chorvatskem a Anglií.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme