První reprezentační zápasy žebříčkem příliš nezamíchaly, čeští fotbalisté jsou v páté desítce

Čeští fotbalisté zůstali v prvním žebříčku reprezentací mezinárodní federace FIFA po koronavirové přestávce na 45. místě. V čele jsou nadále Belgičané před Francií, Brazílií a Anglií. Evropské národní týmy rozehrály v září druhý ročník Ligy národů, na ostatních kontinentech se žádné jiné soutěžní zápasy neodehrály. V Evropě šlo o první reprezentační duely v tomto kalendářním roce.

Tento článek je více než rok starý.

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočníci české fotbalové reprezentace Patrik Schick a Zdeněk Ondrášek

Útočníci české fotbalové reprezentace Patrik Schick a Zdeněk Ondrášek | Zdroj: Reuters

Češi v úvodu Ligy národů zvítězili na Slovensku 3:1, ale poté muselo jít mužstvo kvůli výskytu koronaviru u dvou členů realizačního týmu do karantény. Původní výběr nahradilo narychlo poskládané mužstvo, které podlehlo Skotsku 1:2.

Řekli jsme klukům, ať se jdou ukázat, burcoval trenér Holoubek. Mladí hráči překvapili i ostatní

Číst článek

V novém vydání žebříčku si z českých soupeřů v Lize národů pohoršili Slováci o čtyři příčky a klesli na 36. pozici. Skotové se posunuli o místo vpřed a jsou 49., Izrael zůstal na 93. příčce.

V žebříčku se změnila pozice až na pátém místě, kam se po výhrách nad Chorvaty a Švédy posunuli Portugalci. Tým kolem hvězdného útočníka Cristiana Ronalda si polepšil o dvě pozice.

Největšími skokany v žebříčku se stali Rusové, kteří se výhrami nad Srbskem a Maďarskem posunuli o šest pozic na 32. místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme