Čeští futsalisté slaví postup na světový šampionát, drama s Chorvatskem rozhodly penalty

Česká futsalová reprezentace zvládla odvetné utkání baráže proti Chorvatsku a postoupila na mistrovství světa. Po remíze 2:2 z prvního vzájemného duelu musely v úterý drama v Brně rozhodovat penalty, ale ty český tým zvládl lépe, zvítězil 6:5 a počtvrté v historii slavá postup na světový šampionát.

Brno (Aktualizováno: 20:59 10. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Chorvatska Zoran Primić (vlevo) inkasuje gól. Na snímku dále jsou (zprava) autor gólu Michal Holý z ČR, Dario Marinović z Chorvatska a David Drozd a Tomáš Vnuk z ČR.

Brankář Chorvatska Zoran Primić (vlevo) inkasuje gól. Na snímku dále jsou (zprava) autor gólu Michal Holý z ČR, Dario Marinović z Chorvatska a David Drozd a Tomáš Vnuk z ČR. | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Chorvaté v hale Vodova začali lépe a ve čtvrté minutě je poslal do vedení bývalý sparťan Novak, už za tři minuty však odpověděl Holý. V 17. minutě vstřelil druhou branku hostů Matoševič, ale 36 sekund před pauzou srovnal Záruba tečovanou ranou.

Vyrovnaná bitva pokračovala i po změně stran. Češi měli štěstí v 31. minutě, kdy zahodil obrovskou šanci Perič a zblízka před odkrytou brankou třikrát trefil tyčku. Domácí brankář Vahala i jeho protějšek Primič předvedli několik dobrých zákroků a skóre se už v normální hrací době nezměnilo.

V první části prodloužení byli aktivnější Chorvaté, v jejich největší příležitosti ve 42. minutě selhal Marinovič. Druhá pětiminutovka byla taktičtější a opatrnější z obou stran.

Hrdina v brance

Těsný penaltový rozstřel rozhodla až osmá série. Na české straně své pokusy neproměnili Záruba s Křivánkem, z chorvatských exekutorů selhali Kanjuh, Horvat a Matoševič, které vychytal Vahala.

Světový šampionát v Litvě se původně měl uskutečnit letos, ale kvůli koronavirové pandemii byl přeložen na příští rok. Česká futsalová reprezentace nejlepšího výsledku na MS dosáhla v roce 2012 v Thajsku, kde došla do osmifinále. Na poslední turnaj před čtyřmi lety v Kolumbii se Neumannův výběr nekvalifikoval.

Čeští futsalisté zvládli odvetné utkání baráže proti Chorvatsku a slaví postup na mistrovství světa 🏆🇨🇿 Gratulujeme!

21:03 – 10. 11. 2020

7 197

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme