Čeští fotbalisté zvítězili v Lize národů v Izraeli 2:1, výhru zařídil ve druhém poločase Vydra

Čeští fotbalisté zvítězili ve třetím utkání skupiny B2 Ligy národů v Izraeli 2:1 a navázali na stejnou výhru ze středeční přípravy na Kypru. Favorit v Haifě vedl od 14. minuty po vlastním gólu, který si dal Joel Abu Hanna, a ve 47. minutě zvýšil Matěj Vydra. V 56. minutě už jen snížil Eran Zahavi, v nastavení hosty zachránila tyč.

Tento článek je více než rok starý.

Haifa (Aktualizováno: 22:48 11. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté slaví výhru v Izraeli

Alex Král a Vladimír Darida oslavují gól | Zdroj: Reuters

Zápas se hrál kvůli koronaviru bez diváků. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého si připsali druhé vítězství ve skupině a dál ztrácí bod na vedoucí Skotsko, na jehož půdě se představí ve středu.

Z českého týmu před zápasem v Haifě vypadli tři hráči s pozitivním testem na koronavirus a jeden s neprůkazným výsledkem. V Izraeli scházeli kapitán Dočkal, Hložek, Barák a Novák a z logistických důvodů brankář Nguyen. Devět hráčů kvůli nutnosti absolvovat v sobotu na Kypru kontrolní odběry přicestovalo do Haify až dnes malým letadlem.

V pondělí se mužstvo oproti původnímu plánu vrátí do Prahy, kde podstoupí další koronavirové testy. V případě, že by hráči nemohli odcestovat do Skotska, je připraven záložní tým pod vedením kouče reprezentační osmnáctky Holoubka, složený z české ligy.

Liga národů - skupina B2:

Izrael - ČR 1:2 (0:1)
Branky: 56. Zahavi - 14. vlastní Abu Hanna, 47. Vydra. Rozhodčí: Martins - Campos, Almeida (všichni Portug.). ŽK: Abu Fani, Dasa, Golasa, Menachem - Masopust, Coufal. Bez diváků.

🇮🇱🇨🇿 #Ceskarepre vybojovala důležité vítězství na půdě Izraele 👍

22:38 – 11. 10. 2020

5 101

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme