Proti Kypru s novými tvářemi. Hovorka se může dočkat na čtvrtý pokus, ve hře jsou i další debutanti

Česká fotbalová reprezentace si po roce zahraje přípravný zápas. V 18.00 nastoupí v Larnace proti domácímu Kypru. Pro neokoukané nebo pozapomenuté tváře to může být šance ukázat se trenéru národního týmu Jaroslavu Šilhavému a třeba i zabojovat o evropský šampionát v příštím roce.

Larnaka Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista pražské Slavie David Hovorka

Fotbalista pražské Slavie David Hovorka | Zdroj: Profimedia

I sám David Hovorka se tomu směje. Pozvánku do národního týmu dostal už počtvrté, dres Sparty stihnul za tu dobu vyměnit za slávistický, ale v tom reprezentačním ještě do žádného zápasu nenaskočil. „Vždycky jsme o tom snil, tak uvidíme. Snad už to vyjde,“ přeje si řízný stoper.

Přehrát

00:00 / 00:00

V přátelském zápase proti Kypru dostanou šanci i někteří nováčci v národním týmu. Více v příspěvku Jana Suchana

Dřív nebo později by to vyjít mělo, protože trenér Jaroslav Šilhavý slíbil, že se v říjnových utkáních protočí všichni členové současného kádru. A vzhledem k tomu, že zápasy v Izraeli a Skotsku se počítají do Ligy národů a ten dnešní na Kypru ne, hodlá právě v něm místo po oporách sáhnout po jiných fotbalistech.

„S Kyprem by měli nastoupit někteří hráči, kteří tu v minulosti s námi nebyli žádnou delší dobu, a nováčci. Aby se ukázali, jak s nimi můžeme počítat,“ řekl trenér Šilhavý.

Kádr fotbalové reprezentace mění zranění i karanténa. Šanci dostali Ondrášek, Koubek a Nguyen

Číst článek

Do kategorie nováčků můžeme řadit ještě brankáře Nguyena a obránce Matějů s Petráškem. Jen jeden start zatím mají univerzál Holeš, záložník Provod a útočník Hložek. Po delší době se pak vrací záložník Barák s útočníkem Vydrou. Pokud dostanou šanci, můžou si říct třeba i o mistrovství Evropy.

„Jsem neuvěřitelně vděčný za to, že tu můžu být. Na druhou stranu tu ale chci zůstat, dostat další pozvánku na příští sraz. Jsem hladový, o své místo na slunci se vždycky budu prát,“ tvrdí Tomáš Petrášek s tím, že k možné účasti na červnovém Euru se neupíná.

Podobně jako David Hovorka, který ho může stihnout díky novému termínu. V tom původním letošním by ho zmeškal kvůli dlouhodobému zranění. „Takhle daleko popravdě nekoukám. Pro mě je to čest, chci si reprezentaci užít a uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet,“ dodal.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme