Soupeři pro české fotbalisty v osmifinále: ve hře je Německo, Francie, Portugalsko, ale i další

Čeští fotbalisté mají osmifinálovou účast na evropském šampionátu jistou, protože díky pondělním výsledkům skončí nejhůře mezi nejlepší čtveřicí z třetích míst, která do osmifinále doprovodí první dva celky z každé skupiny. Na koho by mohli svěřenci Jaroslava Šilhavého ve vyřazovací části turnaje narazit?

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šilhavého výběr před závěrečným třetím kolem skupiny nečekaně vede tabulku o skóre před Anglií. Pokud reprezentanti uhrají s Albionem aspoň bod, překvapivě postoupí z prvního místa.

Češi mají jistotu postupu do osmifinále mistrovství Evropy, pomohly jim výsledky ve skupinách B a C

Číst článek

V případě, že by Češi vyhráli základní skupinu D, čekal by je v osmifinále v Londýně soupeř, který se ve skupině F umístil na 2. místě (Francie, Německo, Portugalsko nebo Maďarsko).

Pokud by reprezentace skončila po závěrečném zápase ve skupině s Anglií na 2. místě, odletěla by do Kodaně a tam se v osmifinále utkala se 2. týmem skupiny E (Polsko, Slovensko, Španělsko či Švédsko).

V případě porážky s Anglií by národní tým mohl klesnout na třetí místo jen za předpokladu, že Chorvati v souběžně hraném duelu zdolají Skotsko a zároveň si vylepší stávající skóre. Balkánský výběr má nyní v součtu o tři branky horší rozdíl než český celek.

V případě postupu až ze 3. místa by připadl českému týmu jako soupeř vítěz skupiny C (Nizozemsko) anebo vítěz skupiny B (Belgie). Ve hře by byla i varianta, že by se fotbalisté utkali s vítězem skupiny E.

Mistrovství Evropy 2020 (PLATNÉ K 22. 6. 2021)
Tým Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 2:0 7
2. Chorvatsko 3 1 1 1 4:3 4
3. Česko 3 1 1 1 3:2 4
4. Skotsko 3 0 1 2 1:5 1

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme