Fotbalová jednadvacítka bude mít nového trenéra, Krejčí po neúspěšném šampionátu u Lvíčat končí

U české fotbalové reprezentace do 21 let končí trenér Karel Krejčí, který byl u mužstva od prosince 2018. O jeho odvolání od týmu Lvíčat rozhodl na středečním jednání výkonný výbor Fotbalové asociace ČR. O novém kouči ještě rozhodnuto není, ve hře je několik kandidátů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Krejčí

Karel Krejčí | Zdroj: Profimedia

Krejčí ve středu na výkonném výboru přednesl analýzu vystoupení mužstva v uplynulém kvalifikačním cyklu. Mladí reprezentanti postoupili na mistrovství Evropy, ale na konci března ve skupině neuspěli a do další fáze šampionátu neprošli. Návrh na odvolání přijal výkonný výbor většinově.

Na čtvrtfinále Eura do Baku. Fanoušek českého týmu odmítl drahé letenky a domluvil letadlo

Číst článek

„Chtěl bych trenérovi Krejčímu poděkovat za práci, kterou u reprezentace do 21 let odvedl. Probojoval se s národním mužstvem na Euro, což je třeba považovat v dnešní nabité konkurenci celé řady zemí za úspěch. Výkonný výbor vzal v potaz, že je to druhé mužstvo svazu, které potřebuje nejen dělat výsledky, ale také se prezentovat kvalitní hrou a produkovat hráče do A-mužstva,“ řekl na tiskové konferenci předseda FAČR Petr Fousek.

„Nemohu mluvit za ostatní členy výkonného výboru, ale většina z nich viděla utkání na mistrovství Evropy. Viděli handicapy naší hry,“ podotkl Fousek.

„Karel Krejčí to pojmenoval poměrně objektivně v té analýze. Nechci spekulovat, nakolik to bylo dáno faktory, které mohl nebo nemohl ovlivnit. Výkonný výbor se rozhodl přistoupit k této změně drtivou většinou,“ dodal nedávno zvolený nový předseda.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme