Zasloužená porážka, kritizují slovenská média národní výběr. Češi měli derby pod kontrolou

Slovenská média kritizují národní tým za prohru s Českem v Lize národů. Podle nich byla porážka 0:2 a sestup do nižší divize soutěže zasloužená. Český tým zvítězil ve středu v Plzni 2:0, federální derby vyhrál počtvrté za sebou a vybojoval postup do elitní ligy A.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Coufal přihlíží zklamanénu slovenskému protihráči

Vladimír Coufal přihlíží zklamanénu slovenskému protihráči | Zdroj: Reuters

„Trenér Štefan Tarkovič vyslal v Plzni téměř to nejlepší, co měl k dispozici. Svěřenci ovšem výkonem neoslnili, byli slabším týmem a zaslouženě prohráli,“ napsal na svém webu list Šport.

Česko - Slovensko 2:0. Národní tým po výhře v derby postoupil do elitní skupiny Ligy národů

Číst článek

Dodal, že Slováci v duelu kromě jiného nedokázali zachytávat české útoky, za oporu slovenského výběru označil brankáře Marka Rodáka.

Podle listu Sme Slováci ani v jednom utkání Ligy národů nebyli lepší než soupeř a ani v jednom nedominovali. „To samé platilo i ve středu v Česku. Soupeř ve druhém poločasu hru pohodlně kontroloval,“ uvedl deník.

Sme soudí, že slovenští fotbalisté na podzim soustředili všechny síly do nakonec úspěšné baráže o postup na evropský šampionát a Liga národů se dostala na vedlejší kolej. Doplnil, že reprezentační výběr neměl na to, aby zvládl souběžně dvě soutěže.

„Češi měli utkání od začátku po kontrolou, zaslouženě zvítězili 2:0 a postoupili do elitní A-divize této soutěže. Čechům na rozdíl od Slováků vycházel rychlý přechod z obrany do útoku,“ napsal list Denník N. „Naděje se rozplynuly. Nevýrazní Slováci padli v derby a sestoupili,“ konstatoval list Pravda.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme